Újhold a Halakban 2018

Az újhold március 17-én születik meg a Halak 27 °-án, bp. idő szerint 14h 11′-kor . Az újholdak új, 28 napos ciklusok kezdetét jelzik, de hosszabb távú folyamatok indítására is alkalmasak. Jelen helyzetben az új utak keresése valószínűleg valamilyen fajta nyomás, frusztráció hatására következik be, de a váltás később javunkra válik. Ily módon, fokozatosan levetkőzve az áldozat szerepét, történetünk hőseivé válhatunk.

Az újhold együtt áll a Chironnal, a sebzett gyógyítóval és kvadrátot kap a Nyilas Marstól. Jóllehet a tradicionális asztrológia nem veszi figyelembe az újonnan felfedezett kisbolygókat és aszteroidákat, annyi nélküle is bizonyos, hogy a nyers, lendületes, kalandvágyó Nyilas és a hiperérzékeny, passzív Halak nehezen jut közös nevezőre egymással. A Hold – Mars kvadrát még érzékenyebbé tehet – ami érzelmi, lelki, fizikai szinten egyaránt megnyilvánulhat. Hirtelen, durva hatások érkezhetnek a külvilágból is, de mi is okozhatunk sérülést magunknak túlreagálással, elhamarkodott következtetések levonásával, illetve ha megfelelő eszközök nélkül, idő előtt akarunk harcba szállni. (Az előző bejegyzésekben ismertetett hatások – pl. Merkúr-Szaturnusz kvadrát, felbomlóban levő, de még érezhető Szaturnusz – Vénusz kvadrát erősítik ezt a tendenciát.)

A kivárás, erőgyűjtés azonban nem azonos a feladással. A Mars néhány órán belül átlép a Bak jegyébe, ahol erőben van és nagyon hatékonyan működik. Innentől kezdve könnyebb jól kezelni a felmerülő helyzeteket. (A Nyilasra jellemző impulzív reakciók most biztos nem tartoznak ebbe a kategóriába, akkor sem, ha Uránusszal képezett harmonikus kapcsolata a látszólag frappáns és azonnali megoldásokra is lehetőségeket ad. A lendületes startot azonban gyakorlatias lépéseknek, gondosan megtervezett startégiáknak kell követniük, amelyek a folyamatok időigényét is figyelembe veszik. Ez inkább a Bak Mars erőssége.

újhold a Halakban 2018 március 17, Budapest 14h 11′A látványosabb, a külvilágban is érzékelhető, eredményeket produkáló tettek ideje csak az április 16 -i Kos újhold környékén jön el. Akkorra egyértelműbbé kristályosodnak a dolgok (saját motivációinkat, lehetőségeink és korlátaink felmérését is beleértve.) Addig is rengeteget haladhatunk azonban, ha időt szánunk a regenerációra, belső egyensúlyunk visszanyerésére, a jelenlegi – esetleg ismétlődő – események mögötti minta azonosítására, a nagyobb összefüggések felismerésére. ( A jelenlegi az első, a február 15-i részleges napfogyatkozást követő újhold és mint ilyen, nagyon fontos. Annak az időszaknak a karakterét meghatározó, zűrös Halak stelliumhoz kapcsolódó témák is felbukkanhatnak; talán most kezd összeállni a kép és jött el az ideje a megfelelő következtetések levonásának. Bővebben : Februári előrejelzés, Stellium a Halakban – az önismeret és az önámítás ösvényein, Intenzív álmok – jelentős véletlenek.)

A tolató Jupiter újholddal képezett trigonja pontosabbá teheti megérzéseinket, elősegítheti, hogy kapcsolatba kerüljünk belső erőforrásainkkal (az álmokkal, belső képekkel való munkának, különféle kreatív tevékenységeknek most is nagyon nagy a jelentőségük), növeljük állóképességünket, érzelmi – fizikai és lelki értelemben is regenerálódjunk. A március 2-i telihold által jelzett méregtelenítési folyamat még mindig zajlik, sőt, a március 17-i újhold egy újabb, mélyebb fázis kezdetét jelezheti. Ez többféleképpen is megnyilvánulhat: valamilyen tisztítókúra, teljes vagy részleges böjt, belső leltár készítése, takarítás, rendrakás, szelektálás külső környezetünkben és odabent, stb.

Az egyelőre csendes, a színfalak mögött zajló munkálkodás a külvilágban is érzékelhető változásokat hoz majd. Az eddigi forgatókönyvek átírásában valamilyen fajta mélyreható átalakulás is kulcsszerepet játszik (Plútó szextilben a Jupiterrel és az újholddal ) .Természetesen ebben nekünk, magunknak is aktívan közre kell működnünk, felismeréseinket néhány heten belül át kell ültetnünk a gyakorlatba. Meglehet, éppen a jelenlegi újholdképletben érvényesülő, erőpróbáló hatások adják meg az ehhez szükséges impulzust. Remélhetőleg ily módon, fokozatosan levetkőzve az áldozat, mártír szerepét, saját történetünk hőseivé válunk. 

Kapcsolódó:

Márciusi előrejelzés

Telihold a Szűzben: külső – belső méregtelenítés

Mars a Nyilasban 2018: kezdődhet a vágta ?

Vénusz a Kosban 2018

Vénusz – Szaturnusz kvadrát

Merkúr a Kosban 2018

A Jupiter retrográd időszaka: méregtelenítés, találkozás a belső guruval

Jupiter – Plútó szextil: a saját szerencséd kovácsa

Jupiter – Plútó félkvadrát: hajszálrepedések, törésvonalak

Stellium a Halakban – az önismeret és az önámítás ösvényein

Intenzív álmok – jelentős véletlenek

Párbeszéd álmainkkal

Az elnyelt életerő visszaszerzése

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!