Menu
Vénusz a Kosban: március 6 – március 31
2018-03-05 aktuálasztro

 

E tranzit időszakában a szokásosnál közvetlenebbül, asszertívebben, a szabadság és függetlenség vágyától sarkallva kezeljük társas viszonyainkat, pénzügyeinket, tartalékainkat és értékeinket.Mielőtt azonban túlságosan vakmerő manőverekbe bocsátkoznánk pénz-és szívügyeinket illetően, emlékeztessük magunkat arra, hogy jegyben való vágtázása során először a Szaturnusszal, majd az Uránusszal és Plútóval képez erőpróbáló fényszögeket, ez pedig az érzelmi hullámvölgyek mellett pénzügyi mélyrepülésekre is utalhat.

A Vénusz az asztrológiában olyan minőségek jelölője, mint a szépség, a művészet, az egyensúly, a szerelem, gyönyör, vágy, méltányosság, diplomácia, pénzügyek, tulajdon, értékek. Annak a többféle szinten és módon is megnyilvánuló, alapvető emberi igénynek is jelölője, hogy kapcsolatba kerüljünk másokkal (pl. szerelem, barátság, üzleti, a társas érintkezés más formái). A Vénusz a születési képletben többek között arra utal, hogyan lépünk kapcsolatba másokkal és azok hogyan reagálnak ránk, mennyire vagyunk társas lények, milyen érzelmi igényeink vannak, stb.

Általánosságban elmondható, hogy a Vénusz a Kos jegyében könnyen fellelkesül, spontánul követi impulzusait, egy pillanat alatt képes eldönteni, mennyire rokon-vagy ellenszenves neki a másik fél. Akár egy pillanat alatt képes szerelemre lobbanni (majd érdeklődését elveszteni). Persze, elhamarkodott következtetések levonása helyett most is a horoszkóp egészét kell vizsgálni, nem csak az adott bolygó jegyhelyzetét.



E tranzit időszakában a szokásosnál közvetlenebbül, asszertívebben, a szabadság és függetlenség vágyától sarkallva kezeljük társas viszonyainkat, pénzügyeinket, tartalékainkat és értékeinket.

Nyitottabban, közvetlenebbül közeledhetünk az emberekhez és a szokásosnál könnyedébben bonyolódhatunk flörtökbe is. A Kosban töltött hetek alatt sokkal természetesebbnek érezzük, hogy jutalmazzuk, megajándékozzuk magunkat, ne csak odafigyeljünk igényeinkre és szükségleteinkre, hanem előtérbe is helyezzük őket. Megrögzött önfeláldozók, áldozat-típusok számára ez a jó értelemben vett „önzés” életmentő is lehet.

Az impulzív költekezésre erősebb vágyat érzünk, mint általában. Váratlan, alkalmi bevételek is adódhatnak, a könnyen jött pénz azonban könnyen el is megy. Üzleti ügyekben, társas viszonyainkat illetően készek vagyunk új utakat is kipróbálni, és ez nagyszerűen is alakulhat. Mielőtt azonban túlságosan vakmerő manőverekbe bocsátkoznánk pénz-és szívügyeinket illetően, emlékeztessük magunkat arra, hogy jegyben való vágtázása során először a Szaturnusszal, majd az Uránusszal és Plútóval képez erőpróbáló fényszögeket, ez pedig az érzelmi hullámvölgyek mellett pénzügyi mélyrepülésekre is utalhat. Tavaly, amikor mintegy négy hónapon át – (február 3 – április 3, április 28 – június 7) haladt előre – hátra a Kosban, még több és még kellemetlenebb ilyen jellegű meglepetésben lehetett részünk. Most sokkal rövidebb ideig, március 31-ig tart a tüzes vágta, amely kellemesre is sikerülhet, de az óvintézkedésekről se feledkezzünk meg.

Az új ötletek kipróbálása merőben új területekre is vezethet, akkor is, ha ez nem egészen önszántunkból, hanem külső körülmények hatására következik be. (Pl. az eddigi munkahely, bevételforrások, a „stabil” kapcsolat elvesztése, stb. ) Bár az effajta – a Vénusz Szaturnusszal, Plútóval, Uránusszal képezett erőpróbáló fényszögei révén – kapott „lehetőségek” első benyomásra inkább csapásnak tűnnek, meglehet, hogy a sorsnak épp ilyen drasztikus eszközökkel kellett kirobbantania komfortzónánkból ahhoz, hogy új, az eddigieknél kifizetődőbb irányokba induljunk, változtassunk veszteséges érzelmi, pénzügyi stratégiáinkon. A nagyobb önállóság, talpraesettség a későbbiekben önbecsülésünkre is kedvező hatással lesz.





A tranzit fontosabb állomásai

Szaturnusz – Vénusz kvadrát: március 13

Vénusz – Merkúr együttállás : március 20

Vénusz – Plútó kvadrát : március 23

Vénusz – Uránusz együttállás: március 28

 

Kapcsolódó

Márciusi előrejelzés

Az örök háromszög

Veszedelmes viszonyok

Karmikusan “terhelt” kapcsolatok ?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *