Menu
Zsarátnokösvény: így mentem át a tűzön
2018-02-28 életmód

1994 decemberében, egy hónappal 24.születésnapom előtt részt vettem egy tűzönjáráson. Egyike volt Jupiter – visszatérésem fontos momentumainak. A Nagy Szerencse princípiuma akkor is a Skorpióban tartózkodott). A ’90-es években az azóta már megszűnt Kurír című napilapnál dolgoztam. Az eseményről írt cikkem a  linkre kattintva olvasható:

Zsarátnokösvény , cikkem 1994 dec 21

 

Részlet a cikkből

Mindjárt én lövetkezem, és tőlem is megkérdezi Upen Choksi, a tanfolyam indiai származású vezetője, miért jöttem el a tűzön járásra (…)

Én következem. Ö-ö-ö, hát írni szeretnék róla. Már régóta érdekel a téma. Csakugyan lehetséges volna? Vagy ügyes szemfényvesztés ? És egyáltalán, mire jó az ilyen hókuszpókusz 1994-ben, a civilizáció kellős közepén ?

Upen a sarokba szorít. Hát miért nem tapasztalom meg én magam ? Megpróbálhatom – udvariaskodom. De kiderül, próbálkozni semmivel sem érdemes. A dolgokat lehet csinálni – vagy nem csinálni. Engem és mást sem fog senki arra kényszeríteni, hogy végigmenjünk a parázson. De készen állok -e a lehetőségre -és csak a lehetőségre, hogy ezen az éjszakán végigmenjek a tűzön ? Valami arra sarkall, hogy igent mondjak. Hiszen még mindig, akár az utolsó percben is megváltoztathatom a döntésemet. Mindenképpen az én döntésem lesz. „És az égési sebek is a tiedek lesznek.” – figyelmeztet egy belső hang. Látom magam, amint hasra esek az izzó szőnyegen, arccal a parázsba. Esetleg elájulok a fájdalomtól. Megnyomorodhatom egy életre. Látom magam, amint elszáguld velem a mentőautó, lábaim bekötözve, s mintha ez önmagában nem volna elég, józanabb barátaim is nekem esnek: „Tiszta hülye vagy ! Hogyan támadhatott ilyen ostoba ötleted ?! Tökéletesen megérdemled ezeket a sebeket !”



Ördögi véletlen, hogy ezekben a percekben Upen is megszólal: „Természetesen az is benne van a pakliban, hogy csakugyan megégtek. Képzeljétek el a legrosszabbat. Ne meneküljetek el a félelmeitek elől, hanem engedjétek őket előretörni a maguk valóságában. Semmilyen érzéseteket ne fojtsátok el!”

Mi az igazság ? Hiszen ugyanez az ember azt mondta az előbb, hogy ezen az éjszakán a tűz senkit nem fog megégetni. Holnap – holnapután mindig megéget, de ma kivételesen senkinek nem esik bántódása. Csak az előbb mondta, hogy halálunk órájáig nem fogjuk elfelejteni ezt a napot, s most megtapasztalhatjuk, mennyivel többre vagyunk képesek, mint hisszük, mekkora különbség van a valóság és a róla alkotott véleményünk között. Ugyanazok fogunk maradni, akik voltunk, és mégis megváltozik bennünk valami. És a tűzön járáshoz nincs szükségünk megváltozott tudatállapotra. Szó sincs hipnózisról, transzról. Mindent a legteljesebb fokú éberségben fogunk megtapasztalni. Azt is, hogy semmi misztikus, semmi természetfeletti nincs a dologban. (….)




A képen egy fiú, aki szintén részt vett a foglalkozáson

 

Kapcsolódó

Hozd ki a legtöbbet a Skorpió – Jupiter tranzitból

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *