Menu
Mars a Skorpióban (tranzitként és a radixban)
2017-12-09 általános asztrológia

Iulia Trandafir Skorpió Mars tranzitokról és radixbeli működéséről írt cikke inkább a pozíció árnyoldalaival foglalkozik, de jól kiegészíti a saját bejegyzésemben foglaltakat.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A belső források pozitív felhasználási módja

Az ösztönök segítenek „meglátni” vagy „megszimatolni” az életünket, kapcsolatainkat, pénzünket, tulajdonunkat, sikereinket fenyegető veszélyeket. Ők késztetnek arra, hogy megvédjük magunkat vagy ellentámadásba lendüljünk annak érdekben, hogy megtarthassuk azt, ami a miénk. A Skorpió Mars cselekedetei nagyon motiváltak: elsősorban a valaminek a megőrzésére irányuló igény, valamint élete hosszú távon való strukturálása vezérli. Ez a két dolog tölti el ugyanis azzal az érzéssel, hogy kézben tartja ügyeit.

A mély érzések – amelyeket akár a Skorpió védjegyének is nevezhetnék – adnak erőt ahhoz, hogy harcoljunk azért amit/akit szeretünk, ami/aki felébreszti szenvedélyünket, amihez/akihez kötődni kezdtünk. Ezekből a mély érzésekből tehát nagyon sok mindenre képes, erős akarat fakad.



A belső források kétes hozadékai

Az ösztönök azonban mértéktelenné is tehetnek evésben, ivásban és a szexualitás területén – egyszersmind azonban azt is lehetővé teszik, hogy kiszagoljuk a hozzánk közel állók és tágabb környezetünk ilyen jellegű gyengeségeit. Abban az időszakban tehát, amíg a Mars a Skorpióban halad, ösztöneink önromboló magatartásformákba is taszíthatnak, ha elragad bennünket a mohóság. És, kihasználva mások gyengeségeit, manipulatívakká is válhatunk, akik ellenőrzést akarnak gyakorolni a dolgok és az emberek fölött.

Emócióinkat és affektusainkat illetően, a beteljesületlenség, sebek, frusztrációk (amelyek végül dühössé és keserűvé tesznek) miatt az évek során valamennyien hordozunk valamilyen érzelmi poggyászt. A Skorpió Mars által képviselt energia felkavarja ezt az érzelmi poggyászt, és olyan cselekedetekre sarkall, mint a bosszú, a büntetés vagy hasonló vadhajtások. [Persze, elégtételt venni nem mindig rossz dolog. Van amikor a trauma feloldásának egyetlen lehetséges és egészséges módja. Ez a Skorpió elv és az azt uraló Plútó egyik legnagyobb tanítása. A belinkelt 2016-os cikk pl. rámutat arra, hogy a Nap Lányainak küzdelme például ugyanolyan tiszteletre méltó és felemelő, mint a náci koncentrációs táborok egykori foglyaié, akik szabadulásuk után egész életüket annak szentelték, hogy kézre kerítsék és megbüntessék egykori kínzóikat, szeretteik, népük gyilkosait. A jezidi nőkből álló alakulat tagjainak „nagy része megjárta az Iszlám Állam poklát: szexrabszolga volt. Sokan közülük megszöktek vagy családjuk kifizette értük a váltságdíjat, és ahogy kijutottak, életüket ennek az új ügynek szentelték. A szörnyű borzalmakat átélt lányok újult erővel képzik magukat és vesznek részt a harcokban. Előnyt jelent az, hogy sokan közülük értékes információkkal bírnak az ellenségről: csapatok elhelyezkedése, fontos lőszerraktárak stb.” – ford. megj.] Ami itt nagyon fontos, az az erő, amely a Skorpió Mars befolyása révén áthatja az ilyesfajta cselekedeteket. Olyan, mint a hosszan, nagyon hosszan tartó csendet követően felszínre törő vulkán, amely szélsőséges erőszakkal tesz tanúságot hatalmas erejéről. Ezzel azért fontos tisztában lenni, mert a tranzit folyamán olyan, rendkívül brutális fejleményeknek is tanúi lehetünk, amelyeknek látszólag nem volt semmi előzményük.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Egyéni szinten természetesen azok vannak leginkább kitéve a Skorpióban haladó Mars hatásainak, akiknek képletében hangsúlyos a Skorpió (bővebben itt és itt), vagy akiknek ebben a jegyben áll a Marsuk.

A Mars a Skorpióban nagyon intenzíven hat, Az intenzitás azonban túlzások és félresiklások forrásává válhat. A Skorpió Mars rendkívül eltökélten igyekszik megvalósítani kitűzött céljait, és hatására sokan cselekedhetünk a „mindent vagy semmit”, „ a cél szentesíti az eszközt” – szellemében.

Miközben azoknak a dolgoknak és készségeknek a megszerzésére törekszik, amelyek révén ellenőrzést gyakorolhat, meggazdagodhat végül hatalomra tehet szert, egyszersmind elszántan küzd mindaz ellen, ami áhított hatalmát fenyegeti. Ez a fajta félelem nagy ösztönző erő, amely agresszív védekezést is eredményezhet eredményez.[Természetesen van jogos küzdelem és jogos félelem is, amikor puszta életben maradásunkért harcolunk foggal- körömmel. Nem azért, hogy elvegyük a másét, hanem azért, hogy tőlünk ne vegyék el azt, ami a miénk, amiért olyan keservesen megdolgoztunk -illetve, hogy visszaszerezzük azt, ami a miénk volt és/vagy ami jogosan megillet. És ebben az esetekben megtörténhet, hogy vagy nekünk kell – a túlélés érdekében manipulálnunk, trükköznünk – vagy pedig éppenséggel velünk szemben alkalmazzák a lélektani hadviselés kifinomult technikáit. – ford. megj]

Harc közben az érzelmi manipuláció olyan eszközeihez folyamodhat, mint a bestiális kegyetlenkedéssel (beleértve a szexuális jellegűeket is) való megfélemlítés (valaminek az elvesztésétől való félelem, halálfélelem), bűntudatkeltés – hogy másokra hárítsa át a felelősséget, vagy a ravaszkodás annak érdekében, hogy a legtöbbet facsarja ki azokból az emberi, anyagi vagy más típusú forrásokból, amelyek valójában nem tartoznak hozzá.

Több mint valószínű, hogy ebben az időszakban az eddig nagyon gondosan őrzött titkok is felszínre kerülhetnek és halállal vagy szexualitással kapcsolatos botrányok is kipattanhatnak. Különösen oda kell figyelnünk a tűzvész, hatalmas robbanások, vegyi támadások – okozta pusztításokra. Ilyen körülmények között személyes vagy kollektív céljaink követése nagy kihívást jelent és hatalmas lelkierőt igényel



A Skorpió Mars tranzit időszakában ajánlott hozzáállás

Az érzelmi agresszió ilyen horderejű megnyilvánulásai közepette azok lesznek a győztesek, akiknek kötélből vannak az idegeik. Ehhez a szilárd elvek és a világosan meghatározott célok képezik a legteherbíróbb motivációs alapot. Ez a szilárdság azonban inkább spirituális semmint anyagi természetű. Ahelyett, hogy túlzottan akarnánk birtokolni tárgyakat vagy embereket, az ilyesfajta vezérelvek vérteznek fel a legjobban mások manipulációs kísérleteivel szemben és az ellen, hogy hatalmába kerítsen a rettegés. Ezeknek az elveknek azonban mélyeknek és igazaknak kell lenniük, és a Skorpió-szellemiséghez hűen, kompromisszumok nélkül kell követnünk őket.




 

Kapcsolódó

A Mars princípiuma az asztrológiában

Skorpió Mars a radixban

A Plútó archetípusa

Az archetipális Mars

A Skorpió (Liz Greene)

A nem is olyan ördögi Skorpió

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *