Menu
A Mars princípiuma az asztrológiában
2017-12-08 általános asztrológia

A Kos és a Skorpió tradicionális uraként a Mars a nyers szenvedély és erő princípiuma.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A rómaiak által a háború istenének tartott Mars analógiái: konfliktus, düh, agresszió, elválás, motiváció, cselekvés, hősiesség, vezetőszellem, versenyszellem, libido, férfiasság és a férfiak általában. A Mars uralja a tüzet, a fémeket, fegyvereket, szerszámokat, és az olyan fémből készült éles, szúrásra, vágásra alkalmas eszközöket, mint a kések és a tőrök. A Marshoz társítják a tűzzel és fémekkel dolgozó embereket is, pl. a kovácsokat, sebészeket és a katonákat.

Férfi horoszkópban a Mars a képlet tulajdonosának a férfiasságát, nemiségét, tevékeny erőit és ösztönéletét, női horoszkópban a szexuálisan vonzó férfitípust jelképezi.

A szervezetben a Mars  hatása alatt áll az izomzat, a fej és az arc, az epe, az erek, vörös vérsejtek, általában a vér, a férfi nemi szervek

Általánosságban véve születési képletünkben a Mars jelképezi belső harcosunkat, mutatja meg, mi módon érjük el azt, amit szeretnénk, mitől jövünk tűzbe és mi bosszant fel bennünket, hogyan fejezzük ki dühünket és hogyan védjük meg magunkat.





Ha egészséges kapcsolatban vagyunk belső harcosunkkal, céltudatosak, motiváltak, asszertívek vagyunk, majd’ kicsattanunk az életerőtől. Bűntudat nélkül ismerjük fel igényeinket, szándékainkat magabiztos tettek követik. Nem félünk kinyúlni az után, ami jogosan megillet és megvédeni azt, sem pedig kiállni magunkért és azokért a dolgokért, amelyekben hiszünk. És tétovázás nélkül védelmükre kelünk azoknak, akik nem tudják magukat megvédeni.

Ha nem vagyunk egészséges kapcsolatban a Mars princípiumával, folyamatosan megkérdőjelezzük, mit akarunk elérni az életben, illetve hogy megtehetjük-e. Félelemből, szégyenkezés miatt, az önbizalom vagy az önértékelés hiányából kifolyólag folyamatosan visszafogjuk magunkat és háttérbe szorítjuk igényeinket. Kerüljük a konfliktust és nehezünkre esik, hogy megvédelmezzük magunkat, ami folyamatosan kitesz annak a veszélynek, hogy uralkodni akarnak rajtunk vagy erőszak áldozataivá válunk. De áteshetünk a ló másik oldalára is: azért, hogy megvédelmezzük magunkat a támadásoktól és megtarthassuk dominanciánkat, túlságosan agresszívekké is válhatunk vagy túlságosan is törekszünk a mások fölötti uralomra. Egy blokkolt vagy sérült Mars irritációk, neheztelés, türelmetlenség, impulzivitás, düh, erőszak, destruktivitás, kiégés, cselekvésre való képtelenség, depresszió forrása lehet.




 

Kapcsolódó:

Az archetipális Mars | Linda Reid

Így kezeld a dühödet !

A tüzes jegyek és az agresszió

A levegős jegyek és az agresszió

A vizes jegyek és az agresszió

A föld jegyek és az agresszió

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *