Közelgő földindulás

Gyakori jelenség, hogy az újholdak/ teliholdak előrevetítik az adott jegyhez kötődő jövőbeli változásokat. A november 4-i Bika telihold segíthet ráérezni az Uránusz 2018 -as jegyváltásának témáira. Mint már szó volt róla (és még lesz is a későbbi bejegyzésekben), forradalmak, váratlan változások princípiumának belépése a biztonsághoz, anyagi értékekhez kötődő jegybe, hatalmas földrengéseket vetít előre.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A 2018 május – 2026 közötti időszakban kiszámíthatatlan fordulatok, összeomlások, újraszerveződések, megújulások várhatók pénzhez és más fizetőeszközökhöz, pénzügyi intézetekhez, világgazdasághoz, befektetésekhez, hitelekhez, adórendszerhez, ingatlanpiachoz, tulajdonhoz, javakhoz, élelemhez, élelmiszerellátáshoz kapcsolódó témákban. Ez, a képletek adottságaitól függően felszabadító erejű is lehet, másokat viszont maga alá temethet a lavina.

(Jóllehet a new ages “asztrológiaelőszeretettel áradozik az Uránusz felszabadító hatásáról, valamint arról is, hogy Bikában való áthaladása mekkora áldás lesz, hiszen épp az anyagi világ kötöttségeitől, terheitől mentesít, ezek a derűlátó jóslatok minimum fenntartásokkal kezelendők. Az Uránuszt valóban nagy felszabadítóként és a forradalmi változások hírnökeként emlegetik csak arról feledkeznek meg, hogy ezt a maga sajátos módján teszi, nulla tekintettel az ezeket átélő individuumok tűréshatárára és sebezhetőségére. Valószínűnek tartom, hogy valamennyi, ilyesmiket firkáló „kolléga” rögtön átfogalmazza majd meglátásait, mihelyt a tranzit bizonyos, legnyilvánvalóbb formái történetesen őt vagy szeretteit érintik. Nem vagyok benne biztos például, hogy majd amikor mondjuk a saját lakhelyétől szabadítja meg  egy természeti katasztrófa/ háború, bedől egy hitelkonstrukciója, addig holtbiztosnak tűnő vállalkozása, munkalehetőségei, befektetései/ megtakarításai semmivé válnak órák leforgása alatt, az égbe szökő árak/ eltűnő termékek miatt még az alapélelmiszerek beszerzése is gondot okoz  számára, vagy másképp tűnnek el jóformán egyik pillanatról a másikra a fizikai léte fenntartásához szükséges eszközei, az anyagi világ e béklyói alól való üdítő felszabadulásként fogja ünnepelni a fejleményeket.)




A november 4-i teliholdképletet az előző bejegyzés mutatta be részletesebben. Mint ott szó volt róla, a Vénusz uralma alatt álló Bika és a Plútó által uralt Skorpió egyaránt kapcsolatban vannak a pénzügyekkel, befektetésekkel, biztonsággal és ennek megteremtésére irányuló törekvésekkel. A Jupiter (jelenleg a Skorpióban halad), a Plútó (Bak) és a Vénusz (Mérleg) szintén pénzügyi jelölő. A Skorpióban haladó Jupiter által jelzett hullámhegyekről és hullámvölgyekről a Kidurrannak a lufik vagy dőlni fog a lé ? című bejegyzés foglalkozott bővebben, röviden kitérve a Bikába lépő Uránusz által sejtetett földrengésekre. Mint már szó volt róla, a Vénusz, a Bika ura most a Mérlegből szembenállást képez az Uránusszal, miközben a Bika Hold is farkasszemet néz a Skorpió Nappal és Jupiterrel. Mindez már jelenleg is átstrukturálódásokat jelez, de a hosszabb távú változások is előrevetülnek.




A jelenlegi, Bika teliholdat megelőző és követő néhány napban újabb jelekkel üzen a kozmosz. ( Ezek a szűkebb környezetünkből és a nagyvilágból érkező hírek, „véletlen egybeesések” formájában jönnek. Váratlanul erős késztetést érezhetünk arra is, hogy foglalkozni kezdjünk biztonságunkat érintő témákkal is. Pl. megtegyünk bizonyos, eddig halogatott lépéseket, átgondoljuk befektetéseinket, új készségeket sajátítsunk el, amelyek révén stabilitást teremthetünk a változásban is. )

Ezeket a jelzéseket érdemes nagyon komolyan venni és a következő napokban minimum tájékozódni, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy eredményesebben kezeljük a 2018 májusától elszabaduló káoszt. Természetesen, mivel Uránuszról van szó,  csak a bizonytalan a biztos, és a hozzá köthető váratlan, kiszámíthatatlan változások azért kapták ezeket a jelzőket, mert asztrológiai módszerekkel sem jelezhetők előre.

Személyes-és közösségi szinten vannak azonban meglehetősen egyértelmű trendek. Annál is inkább, hogy jóllehet látszólag „előzmények nélkül”, „villámcsapásszerűen” történnek, az Uránuszhoz köthető változásoknak is vannak előjeleik. A Vigyázat, balesetveszély ! – c. bejegyzést ezt más összefüggésekben tárgyalta. A közelgő földrengések és összeomlások sem egyik pillanatról a másikra következnek majd be, hanem egy hosszabb folyamat folytatásai. (Az elmúlt 10 év jelentősebb asztrológiai hatásait a Miért lett ilyen a világ? című tematikus oldal mutatja be részletesebben. Ott részletesen kitértem a jelentős tranzitok – pl. Szaturnusz – Plútó kvadrát, Plútó – Uránusz kvadrát, Szaturnusz – Neptun kvadrát, változó – és kardinális T kvadrátok gazdaságra gyakorolt hatásaira is). Ha az az előző évek fejleményei nem is ugranak be azonnal, a 2017 tavaszához köthető események könnyebben felidézhetők…

Kompetens asztrológusok világviszonylatban  szintén rendkívül nyugtalanítónak látják a 2018 tavaszával kezdődő időszakot. Jessica Adams, ausztráliai mundán asztrológus például úgy fogalmaz, hogy horderejéhez képest más, szintén az Uránuszhoz köthető forradalmak és változások pl. a Nagy Francia Forradalom, az amerikai polgárháború és szabadságharc, az ipari forradalom teaparty jelentéktelenségűvé törpülnek.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.




 

Kapcsolódó:

Novemberi előrejelzés

Telihold a Bikában 2017 november 4

Kidurrannak a lufik vagy dőlni fog a lé ?

Miért lett ilyen a világ ?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!