Hozd ki a legtöbbet a Skorpió Jupiter -tranzitból !

Az expanzív Jupiter átvonulása a mindent vagy semmit végleteinek jegyén a különféle természetű szélsőségek, megszállottságok, rögeszmék, és sikerek áradatát jelzi. A Jupiter felnagyítja a meglévő lehetőségeket, így a tranzit kimenetele nagymértékben függ attól, hogy képleted melyik háza áll Skorpióban. Ez nem valami könnyed tranzit. Akkor hozhatod ki a legtöbbet belőle, ha kész vagy őszintén szembenézni árnyékoddal és olyan, egészséges dolgoknak szenteled magad, amelyektől erősebbé válsz, nagyobb önállóságra teszel szert. Ez vonatkozik azokra a helyzetekre is, amikor sötét dolgokat kell feltárnod ( időnként szükségszerű), vagy anyagi, érzelmi stabilitásodat növelned. A kulcs a Skorpió egészséges ( bátorság, hitelesség, erő) és torzult (manipuláció, megrekedés az önrombolás mintáiban) megnyilvánulási módjainak megkülönböztetése.

Ruby Slipper

A Skorpió Jupiter tranzitja (2017. október 10. – 2018. november 8.) a terjeszkedés új szintjeire irányítja a figyelmet . A következő egy évben figyelem  ez a szexhez, a halálhoz, a tabukhoz és az átalakuláshoz kapcsolódó jegy kerül fókuszba. Mindenféle sötét dolog a felszínre kerül majd. A belső növekedés lesz a központi téma – még több mélyre temetett titok, még több rejtély, még nagyobb belső erő.

A Skorpió a szélsőségek jegye. Tilos? Nagyszerű! A Skorpió pontosan azt az igazságot szeretné megismerni, amely a félelmeid mögött rejtőzik. Ez gyakran azt jelenti, hogy mindent porig éget, hogy aztán főnixként emelkedjen ki a hamvakból. A Skorpió végső soron azt várja tőled, hogy győztesen keveredj ki a válságokból, hiszen szembenéztél a legrosszabbal. Az által nyersz erőt, hogy elveszíted azt, szembesülsz határaiddal, megengeded, hogy valami meghaljon benned. A későbbiekben abból táplálkozik erőd, hogy átélted ezeket a tapasztalatokat és tanultál belőlük. A Jupiter tehát első körben akár a rosszat is felfokozhatja oly mértékig, hogy többé már ne lehessen letagadni. Elmész a határokig. Ugyanis a Jupiter túlzásai a szenvedélybetegségeket, a rögeszmés vagy a destruktív magatartást is támogathatják. [ A jegy ura a Plútó – ford.megj ]

Gondok akkor merülhetnek fel, ha megrekedsz az „égesd porig” fázisban. Ha nincs stratégiád a továbblépésre, a Skorpió Jupiter örvénnyé válik, amely magába szív.





Az árnyékkal * való konfrontációnak azonban nem kell szükségszerűen ilyen drámai módon lezajlania. Ha korábban gondosan előkészítették a talajt (pl. pénzügyek, személyes biztonságot érintő kérdések), a Jupiter -tranzit áttörő sikereket is hozhat. A Skorpió ugyanis a találékonyság jegye is, és ha energiáját megfelelően használják, a személyes hatáskör is megnövekedhet (Jupiter).

Sokan a Bikához társítanak minden pénzügyet, de a Skorpió a másokkal megosztott javakat jelöli. Ebbe beletartozik mások pénze is. Ez a tranzit tehát nagy nyereségeket és veszteségeket is hozhat. A tulajdonodat képező és a másokkal megosztott javaidat illetően hogyan költekeztél/ fektettél be ? Függsz valakitől anyagilag?

És persze,a Skorpió a szexről is szól. Pontosabban a másikkal való egyesülésről. Fontos lesz, mit nyersz vagy veszítesz (beleértve a kontrollt is) az intim együttlét révén. Ez a tranzit több szexet is jelenthet. De….ez a több szex kölcsönös bizalmat is jelent majd vajon, amikor közös megegyezéssel feszegetitek a tabukat ? Vagy megszállottsággá válva terel sötét utakra ? Mindkét forgatókönyv esetén lemondasz hatalmadról. De biztos vagyok benne, hogy te is tudod, melyik az egészségesebb változat.





Idézd fel a Skorpió pozitív és negatív tulajdonságait. Na, most képzeld el ezeket felnagyítva.

Az egészségesen működő Skorpió -karakter

  • bátorságát a csúnya igazságokkal való konfrontációból meríti
  • nem fél az intimitástól, szenvedélye határtalan
  • ráébred belső ereje különböző szintjeire
  • padlót fogás után nagy átalakulásra képes
  • hozzáértőn gazdálkodik a közös forrásokkal

A torzultan működő Skorpió – karakter

  • manipulál
  • hétköznapjait sötét drámák hatják át és ezekhez megszállottan ragaszkodik
  • padlót fog -és ott is marad
  • destruktív emberekhez és helyzetekhez ragaszkodik
  • még több adósság

Bármi történjék is, a Skorpió Jupiter azt akarja, hogy apait-anyait beleadj. Teljes elköteleződést kíván. Csak így fogsz ugyanis tőkét kovácsolni az eléd kerülő lehetőségekből. És ez segít tovább jutni utadon, ha a dolgok rosszra fordulnak.

Ez nem azt jelenti, hogy teljesen fel kellene adnod -és tönkretenned magad (hacsak nem ezt akarod valójában). Azt jelenti, hogy teljesen elkötelezettséggel kutatod a titkokat, kimondod a kimondhatatlant, elfogadod az árnyékodat vagy engeded meghalni azt, ami rothadásnak indult. Aztán a felszínre úszol.

 

Kapcsolódó

A Jupiter jelentéstartalma

A Plútó archetípusa




Árnyék *

A személyiség alsóbbrendű része. Minden olyan személyes és kollektív pszichikus diszpozíció összegzése, amelyet nem élünk meg, mivel összeegyeztethetetlenek a tudatosan választott életformával, és amelyek – ellenkező tendenciával – viszonylag autonóm árnyékszemélyiséggé szerveződnek egybe a tudattalanban. Az árnyék kompenzálóan viselkedik a tudat irányában, hatása ezért egyaránt lehet negatív vagy pozitív.(…)

Mint a személyes tudattalan része, az árnyék az énhez tartozik, de mint az “ellenlábas”archetípusa, a kollektív tudattalannak a része. Az árnyék tudatosításával kezdődik az analízis munkája. Ha figyelmen kívül hagyják vagy elnyomják az árnyékot, vagy akár identifikálják az énnel, az egyaránt veszélyes disszociációkhoz vezethet. Mivel az árnyék igen közel áll az ösztönvilághoz, okvetlenül folyamatosan figyelembe kell venni.

– Az árnyék-alak megszemélyesít mindent, amit a szubjektum nem ismer el, és ami mégis újra meg újra, közvetlenül vagy közvetve – feltolakszik benne, így például az alacsonyabb rendű jellemvonások és más összeférhetetlen tendenciák.

– Az árnyék az a leplezett, elfojtott, többnyire kisebbrendű és vétkes személyiség. amelynek végső hullámverése egészen az állati ősök birodalmáig nyúlik vissza és ilyen módon átfogja a tudattalan teljes történelmi aspektusát…

-Ha eddig úgy vélekedtek, hogy az emberi árnyékszemélyiség minden baj forrása, közelebbi vizsgálódások során most már fölfedezhető, hogy a tudattalan ember, vagyis tulajdonképpen az árnyék nemcsak morálisan elvetendő tendenciákból áll, hanem meglehetősen sok jó tulajdonság is kimutatható róla, többek között például normális ösztönök, célszerű reakciók, valósághű észlelések, alkotó impulzusok.”

C.G. Jung: Emlékek, álmok, gondolatok

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!