Mars – Plútó trigon: az Erő velünk van ! :-)

Október 1-jén bepontosul a Mars Plútó trigonja.

Ez a fényszög nagyon energikussá és hatékonnyá tesz. Magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést, akaraterőnk, kitartásunk megnő. Nagy teljesítményekre vagyunk képesek, a projekteket siker koronázza. Míg a Mars – Neptun szembenállás idején (szeptember 24-én vált egzakttá, tehát az azt megelőző és követő néhány nap) talán két gyufaszál keresztbe tétele is erőnket meghaladó mutatvány volt, most gőzerővel vetjük magunkat feladatainkba. Jó érzékkel teszünk különbséget a fontos és a felesleges között, tisztában vagyunk a prioritásokkal, nem ismerünk lehetetlent, semmi sem tarthat vissza, a régóta esedékes, hasznos de macerás teendőket épp olyan hatékonyan , összeszedetten hozzuk tető alá, mint az eget verő ostobaságokat.Ha azonban energiáink nem kapnak intenzitásuknak megfelelő érvényesülési területeket, meg is betegedhetünk, esetleg tévképzetek keríthetnek hatalmukba. Hiszen kár tagadni, a különféle üldözési mániák, bűnbak-projekciók, összeesküvés- elméletek a Plútó princípium sérült működésével is összefüggésbe hozhatók és most adott a fantazmagóriák gyakorlatba ültetéséhez szükséges muníció is. (Ne feledkezzünk meg az egyidejűleg szintén intenzíven ható, szeptember 28-án egzakttá vált Jupiter – Uránusz szembenállásról és a közelgő, október 5-i teliholdról. Előbbivel a Kontrollt vesztett, váratlan folyamatok c. bejegyzés foglalkozott részletesebben. A telihold beizzítja a már egyébként is nehezen kezelhető oppozíciót.) A paranoia, kivetítések magánéletünkben ugyanannyi kárt okozhatnak, mint a közéletben – pl. terrorakciók, az ügyeletes bűnbakok meghurcolása formájában.

A Mars – Plútó trigon egyszersmind meg is fékezheti magunk és környezetünk destruktivitását, stabilitást teremthet a felfordulásban. Kettőjük természetéből a következő megoldási lehetőségek adódhatnak : tökéletesen felmérjük a magunk és mások természetében rejlő sötétséget. Dolgozunk, dolgozunk a végkimerülésig. Túlmegyünk lehetőségeink , teljesítőképességünk legvégső határán is, és így végül kiszabadulunk a frusztrációk kötelékéből. Ugyanakkor a kanyarokat sem vághatjuk le. Teljesen érthető persze, ha az elmúlt hónapok toporgását követően haladni akarunk (vagy a felhalmozódott problémák követelnek sürgető megoldást), új alapokra akarjuk helyezni kapcsolatainkat, új utakat keresünk, de az elhamarkodottságból rossz döntések fakadhatnak.Nyilvánvaló, tehát, hogy valami módon ki kell engedni a gőzt: a sport – különös tekintettel a harcművészetekre, gyalogtúrák, fizikai munka – pl. kiadós takarítás, kerti munka, lomtalanítás, stb. jó levezető szelepek. Ha eddig csak kerülgettük, hogy érdemben kezeljük problémáinkat, nem tudtunk egyik irányban sem elköteleződni, a következő napokban eljön a világos állásfoglalás és a hatékony cselekvés ideje. Ilyen dinamikus bolygóhatások mellett ugyanis biztos, hogy kell valamilyen fajta változásokat eszközölni. (Ezek beazonosításában asztrológus segíthet.) Muszáj. Ha ugyanis csak ücsörgünk ölbe tett kézzel, elsodorhatnak az események. Amennyiben nem szánjuk rá magunkat a már régóta időszerű, nagy ugrásra, a sors taszít rajtunk. Azonban, ha a saját elhatározásból kezdeményezünk változásokat, valamelyest szabályozhatjuk a tempót, megválaszthatjuk az irányt. Ellenkező esetben csak reagálunk. Ez persze nem csupán ezekre a napokra, hanem október egészére igaz. 

Kapcsolódó:

 

A Plútó archetípusa

Vénusz – Neptun szembenállás: szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged van

Kontrollt vesztett, váratlan folyamatok : Jupiter – Uránusz szembenállás, Plútó direktben

Mars – Neptun szembenállás: zavaros helyzetek, alacsony energiaállapot

Mars a Szűzben: kozmikus rendrakás – apró lépésekben

Mars a Szűzben: ami meggyógyít és ami megbetegít

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!