Cukor és ostor

A következő néhány napban kijut az ostorcsattogtatásból és a cukor -osztogatásból is. Az alábbi bolygóhatások együttesen érvényesülnek, a mikéntbe a horoszkóp egyéni adottságai mellett a tudatossági szint és a szabad akarattal hozott eddigi és jövőbeli döntések is belejátszanak.

A Vénusz – Szaturnusz trigon szeptember 13-án pontosul be az Oroszlán/Nyilas 21°27′ -en. Ez a tranzit stabilizálóan hat érzelmi -és pénzügyeinkre. Bár nem tagadjuk meg magunktól az élet örömeit, mértékletességet gyakorlunk, megfontoltan költekezünk. Mivel a két bolygó tüzes jegyben áll, a szabadság, kreativitás, érzelmek, lelkesedés továbbra is nagy szerepet játszik, de a gyakorlatiasabb kritériumok is szerepet kapnak. Gondosabban választjuk meg érzelmi és üzleti befektetéseinket, munkát fektetünk ötleteink megvalósításába, megdolgozunk a sikerért, elkötelezzük magunkat céljaink és kapcsolataink mellett, egészséges önbecsüléssel rendelkezünk.

Társas viszonyainkat illetően a „tökéletes partner”, „ikerláng”, „duál” helyett a működőképes, kölcsönösen elkötelezett párkapcsolatokat részesítjük előnyben. Ezekben valószínűleg nincsenek eksztatikus csúcspontok, de a „veszedelmes viszonyokra” jellemző drámai mélypontokat is nélkülözik. Felelősségvállalással, talán valamilyen szintű áldozathozatallal is járnak, a befektetett energia viszont bőségesen megtérül. A felelősségvállalás, áldozathozatal nem tévesztendő össze az érzelmileg kizsigerelő, de cserében semmit sem nyújtó, diszfunkcionális kapcsolatok által követelt önfeladással. A megkülönböztetni tudás nagyon fontos, ugyanis még a harmonikus Szaturnusz fényszögek is hajlamosíthatnak arra, hogy „túlteljesítsünk” kitartásból, teherviselésből – holott elképzelhető, hogy éppenséggel a határok megvonására lenne szükség. Jóllehet általános receptek nincsenek, az adok – kapok aránya fontos információt adhat. A két horoszkóp összevetése (szinasztria) szintén segíthet eldönteni, melyik esetről van szó éppen.



Ugyanazon a napon pontosul be a Szűz/Nyilas 21°29‘ -án egy Nap – Szaturnusz kvadrát is. Ez az évente kétszer ismétlődő fényszög nem túl kellemes, hiszen az önmegvalósítás, az egyéniség kibontakoztatása, érvényesítése mellett a korlátok, határok, felelősség témáit is felszínre hozza. Ez mindenkinél más és mást jelent a személyi horoszkóp adottságaitól és a tudatossági szinttől függően, de az autoritásszemélyekkel, hivatalos értékrenddel való ütközés, a túlterheltség, kimerültség, konfliktus feljebbvalókkal meglehetősen gyakori élmény ezekben a napokban, akárcsak az, hogy egyéni elképzeléseinket csak bizonyos korlátok között valósíthatjuk meg. A késlekedés, akadályoztatás, különböző típusú – kitartásunkat, állóképességünket, tudásunkat próbára tevő vizsgahelyzetek szintén jellemző lehet. Szembesülhetünk a korábbi mulasztások következményeivel is, a továbblépéshez pedig először a hiányosságokat kell bepótolni. Ez sokkal eredményesebb taktika, mint a nyílt konfrontáció. Utóbbinak hosszabb távú, kellemetlen következményei is lehetnek, akár munkahelyen, akár családi, baráti- vagy szerelmi kapcsolatban éleződött ki a feszültség.

Míg az azonnali, forrófejű cselekvés, impulzív reakciók cseppet sem javallottak, adódhatnak döntéshelyzetek és bizonyos ajtók is becsukódhatnak. Van, amikor nekünk magunknak kell megvonni a határokat, elindulni az egyik úton és nemet mondani egy másikra – de az esedékes váltásra ilyenkor is jobb apró lépésekben sort keríteni. Kivárunk, alaposan kidolgozzuk stratégiánkat, kompetenciánkat tettekkel bizonyítjuk. Hogy az elénk tornyosuló akadályok azt jelzik-e, hogy még komolyabb erőfeszítésekre, jobb minőségű munkára, a gyakorlat próbáját is kiálló megközelítésmódra van szükség, vagy pedig jelenlegi formájában fel kell adnunk szándékunkat, egyénenként változik. A helyzet megértését a képlet elemzése segítheti.





A szeptember 15-én bepontosuló Vénusz – Jupiter szextil (Oroszlán – Mérleg 24°50′) azt sugallja: jelen helyzetben érdemes vállalni a kezdeti nehézségeket. Amennyiben minőségi munkát fektettünk valamibe, nem csupán vágyfantáziáinkat követtük, hanem figyelembe vettük a gyakorlati szempontokat is, időt, energiát nem sajnálva dolgoztunk projektjeinken, megérkezik a jutalom is.

Mint már többször szó volt róla, a szextil segítő energiái nem automatikusan, maguktól értetődő módon állnak rendelkezésünkre, hanem bizonyos erőfeszítéseket is tennünk kell ahhoz, hogy kihasználjuk őket. Jelen esetben a fényszög a kis -és nagy szerencse jelölője között jön létre, és társulásainkban, üzleti területeken egyaránt profitálhatunk belőle. A Vénusz ezen a napon az Északi Holdcsomóponttal is együtt áll (Oroszlán 23°58′), ami felerősíti a jótékony hatásokat. A személyi vonzerő megnövekszik (főleg ha a bolygó a radix horoszkópban is tüzes vagy levegős jegyben áll), magatartásunkkal könnyebben kápráztatunk el másokat és az Oroszlán hatása alatt álló életterületeken a szerencse is kezünkre játszhat.

A Szaturnusz borongós hatásait a Jupiter optimizmusa és a Vénusz lazasága enyhíti, így amellett, hogy eleget teszünk kötelességeinknek, jó minőségben, szakszerűen látjuk el feladatainkat, kellemes társaság vagyunk magunk és mások számára is. Tudunk nevetni (önmagunkon is) és nevettetni, nagyvonalúan, diplomatikusan kezeljük társas kapcsolatainkat (ez jó esetben nem jelenti azt, hogy elsiklunk a fontos szempontok tisztázása fölött), megtaláljuk az együttműködési lehetőségeket is. Ez a magatartás hosszabb távú sikereinket is megalapozhatja.

Azonban vigyázat: a Vénusz is a Jupiter is hajlamosak a könnyebbik végén megfogni a dolgokat, különösen a jelenlegi jegyhelyzetükben. E két princípium nem kezeli valami jól a nyomást, így hatásukra mi is hajlamosak lehetünk túlköltekezéssel, kényelmességgel, mértéktelenséggel, a feladatok hárításával, pótcselekvésekbe merüléssel reagálni a valóságos teendőkkel való szembesülés helyett. A 16 -án bepontosuló Mars – Merkúr együttállás még feszültebbé teheti a légkört, hajlamosak lehetünk apróságok miatt is vitákba bonyolódni, szem elől tévesztve tényleges feladatainkat. Ez a fajta hozzáállás bukóspirált is elszabadíthat. Rajtunk áll, melyik irányt választjuk.



 

 

Kapcsolódó:

 

Szeptemberi előrejelzés

Nap – Szaturnusz kvadrát: a felelősség súlya

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!