Menu
Újhold és teljes napfogyatkozás az Oroszlánban
2017-08-21 aktuálasztro

Az Oroszlán 28° 52′ – án létrejött (bp. idő szerint 20:30) újhold egyszersmind teljes napfogyatkozás is, bár Magyarországról nem volt látható. Elsősorban az Amerikai Egyesült Államokat érintette, hiszen ott, a Keleti Parttól a Nyugati Partig mindenütt látható volt. A teljesség fázisa 2h 40′-en keresztül tartott, így a klasszikus asztrológia szerint több mint két és fél évig érződik majd a hatása.

Részleges napfogyatkozásként Nyugat- Európából, Észak- Kelet Ázsiából, Észak- Nyugat Afrikából, Dél- Amerika nagy részéről is megfigyelhető. Hatása az Alpokban, Ausztriában (Linz főleg), Belgium (főleg Ghent), Olaszország (főleg Róma, Szicília, Puglia, Ravenna), Cseh Köztársaság (főleg Prága), Németország (főleg Koblenz), Anglia (Bristol), Törökország, Szíria (Damaszkusz) lesz érzékelhető.

Peter Stockinger mundán asztrológus William Lillyt, minden idők egyik legnevesebb asztrológusát idézi azt illetően, mi várható egy, az Oroszlánnak ezen a szakaszán bekövetkező eklipsztől.

„Királyok, nemesek, befolyásos személyek halála vagy balszerencséje, ősi épületek, paloták, templomok összeomlása, lerombolása, megszentségtelenítése, viszály a papok között, városok ostroma, fosztogatás, fogság, lovak, gabona fogyatkozása”

Arról, hogy ez esemény-szinten mi mindent jelezhet, megoszlanak az asztrológusok véleményei. Az Amerika teljes elsötétülése című blogbejegyzés nagyon részletesen foglalkozik azzal, mit jelenthet az augusztus 21-i eklipsz az Egyesült Államok és vezetője számára.

Napfogyatkozás az Oroszlánban, 2017. augusztus 21, Bp. 20:30

Az újhold, a Szaturnusz és az Uránusz közötti nagy tűztrigon más olyan forgatókönyveket is valószínűsíthet, amelyekben sok, nagyon sok tűz szerepel. „Hogy nem a béke tüzeiről van szó, a Mars közelsége, valamint a két kardinális T kvadrát (Jupiter, Plútó, Vénusz, ill. Vénusz, Uránusz, Jupiter ) is valószínűsíti, ld a július 24-i újhold kapcsán írtakat”. – jegyeztem meg az augusztus 1-jén közzétett havi előrejelzésben. Az azóta történtek sajnálatos módon azt igazolják, az asztrológia működik és egy, az augusztus 7-i holdfogyatkozáshoz ill. a mostani, augusztus 21-i napfogyatkozáshoz hasonló erősségű eklipsz nem csak a láthatósága területein jelez nagyon súlyos folyamatokat.

A holdfogyatkozás körüli eseményekről már volt szó a blogon. Az elmúlt egy hét történései már a napfogyatkozás témáiról adnak felvilágosítást. (Persze nem lehet így kicentizni, hiszen az egyik eklipsztől a másikig – vagyis újholdtól teliholdig/ teliholdtól újholdig terjedő 14 nap egy hosszabb időszak. Eklipszekhez társítható események az ezt megelőző/ követő időszakokban is lehetségesek. Bővebben: Az asztrológus pontosan tudja, mit hoz a múlt ? )



Lássuk tehát, mi minden történt a nagyvilágban az elmúlt napokban. Az események boncolgatására nem térek ki, csak pár újsághírt linkelek be.

Az augusztus 12-i gyilkosságba torkolló Charlottesville-i demonstrációval, az amerikai neonácik és balradikálisok szélsőségeivel, a történelmi emlékművek lerombolásával az Amerika teljes elsötétülése című bejegyzés foglalkozott.

Azonban Európában is elszabadult az erőszak. Az eddigi legsúlyosabb bűncselekmény csütörtökön (augusztus 17) délután történt, amikor Barcelona központjában egy dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. A merényletben 13-an haltak meg, és több mint 120-an megsebesültek – köztük egy 3 éves kislány és egy 7 éves kisfiú is.  Nyolc órával a barcelonai merénylet után, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el,  hat civilt és egy rendőrt megsebesítettek, később egyikük meghalt. A merényletek után a rendőrség Cambrils városában lelőtt négy terroristát, az ötödik elmenekült. A terroristákat lelövő rendőrt, aki hatalmas lélekjelenlétről tett tanúságot, amikor gyors cselekvésre volt szükség, utólag sokkot kapott.

Augusztus 18-án, pénteken a finnországi Turkuban késelt egy terrorista. Ugyanezen a napon Németországban szíriai kamaszok késeltek irakiakat.  19-én, szombaton Oroszországban támadott az Iszlám Állam . 21-én Marseille-ben folytatódtak a gázolások.

Augusztus 21-én, épp a napfogyatkozás napján kezdte meg közös hadgyakorlatát az Egyesült Államok és Dél – Korea . Kim Dzsong Un-nak persze ehhez is volt néhány keresetlen szava, továbbá Ausztráliát is kiokosította: öngyilkosságot követ el azzal, hogy az Egyesült Államokat támogatja. Mint a témával foglalkozó bejegyzésekben (Játék a tűzzel, Amerika teljes elsötétülése) már szó volt róla, jót lehetne derülni azon, hogy a dagadt diktátor ismét osztja az észt. Csakhogy mivel az Egyesült Államok jelenlegi vezetése (a három előző kormányhoz hasonlóan) alkalmatlan arra, hogy adekvát módon reagáljon, már korántsem olyan mókás a helyzet. A Gatestone Intézet aznap megjelent elemzése szintén rámutatott: jóllehet az előző kormányok is hibásak abban, hogy a helyzet idáig eszkalálódhatott, egy esetleges nukleáris konfliktus kirobbanása egyértelműen a Trumpék sara lesz.

Bár lehetett előre tudni, még egy különös ómen ezen a napon: felújítás miatt négy évre elhallgat a Big Ben, London egyik jelképe. A parlament óratornyának nagyharangja augusztus 21-én délben szólalt meg utoljára. A jungiánus pszichológia álláspontja szerint a megálló/elhallgató órák – akár álomban tűnnek fel, akár az ébrenlét konszenzuális valóságában, a halál előjelei is lehetnek. A szigetország iszlamizációjának problémájára Melanie Phillips, a kiváló újságíró már 2006-ban írt könyvében felhívta a figyelmet ( Londonisztán: hogyan enged létrejönni Nagy – Britannia egy belső terrorállamot) . 2016 májusa óta azonban, miután a londoniak egy, a 9/11-es terroristákat védő polgármestert választottak Sadiq Khan személyében a helyzet kezelhetetlenné vált. Ezt tanúsítják az egyre szaporodó terrorcselekmények is, melyekkel, Sadiq Khan meglátásai szerint a nyugati polgároknak meg kellene tanulniuk együtt élni. Az elmúlt néhány év történései fényében tehát elmondható :  régi London nincs többé, a jelenlegi agglomerációt sokkal találóbb Londonisztánnak nevezni . Hogy a Big Ben felébred majd 4 év múlva a tetszhalálból, vagy elhallgatása egy egész Európát fenyegető kataklizma előjele, jó kérdés.

A nap egyetlen jó híre volt, hogy a katalán rendőrségnek sikerült likvidálnia Junesz Abujakubot, a barcelonai terrortámadás értelmi szerzőjét. Sajnálatos módon az is egyre valószínűbb azonban, hogy összehangolt akcióról van szó: összefüggés lehet a pénteki turkui késeléses támadás, valamint a csütörtöki és pénteki spanyolországi merényletek között.

Az eklipsz környékén szokásos természeti katasztrófák sem maradtak el. Az olaszországi Ischia szigeten 21-én este (helyi idő szerint 20:57 -kor) 4-es erősségű földrengés volt.





Ezek a fejlemények nem csupán világviszonylatban, hanem személyes szinten is arra figyelmeztetnek, hogy a nagyszabású projektek kivitelezéséhez hatalmas anyagi, érzelmi áldozatokon keresztül vezet az út, siker erkölcsileg megkérdőjelezhető módszerek, a szó szimbolikus vagy konkrét értelmében vett hullahegyeken átgázolva érhető el. Következésképpen az így aratott győzelem emberi, morális szempontból meglehet, akkora vereség, amelynél az is jobb lett volna, ha időben kivonulunk, vagy be se lépünk a csatatérre.

Személyes szinten azokra hat a legerősebben az eklipsz, akiknek Napja és más személyi bolygói, a horoszkóptengelyek valamelyike (Aszcendens, Deszcendens, MC, IC) az Oroszlán , Vízöntő, Bika vagy Skorpió 29 – 27 fokain állnak. Természetesen mindenki másnál is érvényesül befolyása, elsősorban azokon az életterületeken (házakban), amelyeket az eklipsz érint. Hogy kinél milyen formában, milyen intenzitással, az a születési képlet egyéni sajátosságai mellett ezúttal is a tudatossági szinttől, szabad akarattal hozott döntésektől, energiaállapottól függ.

Legutóbb 1998 augusztus 21-én volt napfogyatkozás az Oroszlán 29 fokán. Az akkori időszak eseményeinek felidézése sokat segíthet az előttünk álló feladatok és kihívások azonosításában, no meg abban is, hogy lehetőleg ne kövessük el újra ugyanazokat a hibákat, mint annak idején.

Az augusztus 22-én bepontosuló Mars – Szaturnusz trigon hatása az eklipsz-képletben is érvényesül, és segíthet megzabolázni a tüzes energiát. Ez fegyelmezett cselekvés fényszöge, amely megbízható alapok megteremtését, hosszú távú eredményeket jelezheti. A lendület és a lelkesedés mellett most kitartásban sincs hiány, ha pedig, az elmúlt időszak hullámvasutazásai közepette már- már bedobtuk volna a törölközőt, most visszaszerezzük motivációnkat. Nem állunk meg félúton, önuralmat gyakorlunk, fegyelmezzük impulzusainkat és sikeresen vesszük az utolsó akadályokat is. A környezetünkben zajló tűzijáték sem hoz kísértésbe, így felesleges perpatvarok helyett értelmes, hasznos célokra összpontosítjuk energiáinkat.

 

Kapcsolódó:

Amerika teljes elsötétülése

Az asztrológus pontosan tudja, mit hoz  a múlt ?  🙂

Augusztusi előrejelzés

Nap-és holdfogyatkozások (eklipszek) tematikus oldala

 




A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *