Érzelmi átértékelések, lezárások, sorsfordulók

Általános tudnivalók a holdfogyatkozásokról

 

Mint a Sorsfordulók hírnökei c. bejegyzésben részletesen szó volt róla, a holdfogyatkozások nagy energiatöltetű teliholdak, és mint ilyenek, csúcspontok, mérföldkövek, sorsfordulók, krízisek, döntéshelyzetek időszakai is.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Holdfogyatkozáskor a Föld éppenséggel a Nap és a Hold között helyezkedik el, és ez érdekes szimbolizmust hordoz. A Hold az asztrológiában többek között emócióinkat, ösztöneinket, a tudattalant, a zsigeri reakciókat, napi szokásokat jelképezi. A Föld ezzel szemben nagyon is valóságos és anyagszerű: az a felület, amelyen állunk. Amikor tehát a Föld a Holdra veti az árnyékát, érzéseink kézzelfoghatóan valóságossá válnak. Nem csak megéljük emócióinkat, hanem a gyakorlatban is kezdenünk kell velük valamit. Ahogy a Föld árnyéka végigvonul a Holdon, úgy tűnik, mintha valamennyi holdfázis gyors egymásutánban peregne le a szemünk előtt.

Ezzel párhuzamosan akár egy pillanat alatt is átláthatunk érzelmi mintákat, a kapcsolatainkat működtető mechanizmusokat és törvényszerűségeket, ezt pedig gyors döntések követhetik. A holdfogyatkozások így az érzelmi átértékelések időszakai is. Hatásukra váratlanul tudatára ébredhetünk valaminek, ami azelőtt a vakfolt tartományában volt. További kulcsszavaik: megvilágosodás, csúcsélmény, beérés, lezárás. A Nap és Hold közötti oppozíciós fényszög miatt a gyakran érintik párkapcsolatainkat és más társulásainkat is.





Akár nap- akár holdfogyatkozásokról van szó, az eklipszek szükségszerű változásokat hoznak. A new ages irányzatokkal ellentétben a tradicionális nyugati asztrológia, akárcsak az indiai, tisztában van vele, hogy ezek gyakran brutálisak, váratlanul érnek, tartós és mély nyomot hagynak. A nagyvilág történéseivel foglalkozó mundán – asztrológia különböző természeti katasztrófákat (árvizek, földrengések), háborúkat, járványos betegségeket, mélyreható politikai változásokat társít hozzájuk. (Bővebben: Sorsfordulók hírnökei)

Személyes szinten holdfogyatkozás környékén nagyon gyakran előfordul, hogy bizonyos dolgok (párkapcsolatok, barátságok, munkák, stb.) váratlanul véget érnek. Esetenként lakhely -változtatásra kényszerülünk vagy elveszítünk egy szeretett személyt, házikedvencet. Az eklipszekhez köthető történéseket általában tehát nem akaratlagosan idézzük elő, hanem látszólag külső eseményként esnek meg. (Van persze, amikor belső történésekként éljük meg őket, ez inkább holdfogyatkozások esetén jellemző). A kezdeti sokkot fájdalom, zavarodottság, frusztráció, düh, aggodalom és valószínűleg depresszió követi. A sokk után azonban nagymértékben a mi hozzáállásunkon is múlik, mit hozunk ki a kezdeti feltételekből.

Bár emberi mércével, az ego szempontjából a nap-és holdfogyatkozásokat általában rendkívül destruktív hatásúakként éljük meg, sikeres újrakezdésre gyakran csak a mögöttük maradt tabula rasan kerülhet sor. Sokszor fordul elő ugyanis, hogy éppenséggel egy, az egész életünket feje tetejére állító eklipsz hatására indulunk el rendeltetésünk ösvényén. Akkor is, ha nem ismerjük fel azonnal, hogy pontosan azzal a területtel és témával van dolgunk, amit az ilyen időszakokban utunkba sodor a sors és akkor is, ha rengeteg energiát fecsérlünk arra, hogy szembeszegüljünk a változással, elkerüljük a kihívást és visszaállítsuk a korábbi állapotokat. Tudnunk kell azonban, hogy a status quo visszaállítására tett kísérletekkel csak időnket vesztegetjük. Bármit vagy bárkit tüntet is el életünkből egy eklipsz, bármilyen traumatikus módon került is erre sor, egész biztos, hogy az elválásnak itt volt az ideje.

Máskor már régóta tisztában vagyunk vele, hogy időszerű lenne sort keríteni a változásra, de a feladatok kényelmetlen vagy munkaigényes volta miatt csak halogattuk. Eklipszek környékén azonban valamilyen formában ultimátum érkezik a sorstól: a kívánságműsor, amikor szabad akarattal eldönthettük, mi módon és mikor kezdünk el foglalkozni egy adott témával, véget ért. Kész helyzet adódott (minél nagyobb volt a valóságelhárítás korábban, annál nagyobb a lökés, ami kipenderít a komfortzónából) – amit, tetszik vagy nem tetszik, a természetének megfelelően kezelni kell. ( Az eklipsz energiája az azt megelőző és követő egy-két hétben érvényesül a legerősebben, ilyenkor számíthatunk arra leginkább, hogy valamilyen, látszólag derült égből villámcsapásként érkező történés felráz, vagy valaminek a lezárulását kell átélnünk. A holdfogyatkozások hatás néha csak egy hónap múlva érik be. A tradicionális asztrológia álláspontja szerint egy napfogyatkozás hatása annyi éven keresztül érvényesül, ahány órán keresztül tartott, holdfogyatkozás esetén 1 óra = 1 hónap átszámítási kulccsal dolgozunk.)





Hogy kire milyen módon, milyen életterületen hat egy eklipsz, az illető életvitele, tudatossági szintje mellett a személyi horoszkóp adottságaitól függ. Természetesen nem mindegyik fogyatkozás érvényesül egyforma erővel. Vannak olyanok, amelynek alig érezzük meg a hatását, mások életünk meghatározó mérföldköveivé válnak (Természetesen ilyenkor megfelelő módon kell kapcsolódniuk a születési képlet bolygóihoz és tengelyeihez, illetve más, sorsfordulókat jelző tranzitokkal is egybe kell esniük – pl. első vagy második Szaturnusz -visszatérés (29 ill. 58 éves korban), az életközép – válság fényszögei, valamint „rímelniük” kell az adott év bolygóaktiválódásaival, direkcióival és szolárjával is. Ha épp az illető születésnapjára – vagy az azt megelőző/ követő néhány napra esik nap-vagy holdfogyatkozás, a szülött gyakran sorsformáló évre számíthat. Ilyen hatások beazonosítása kizárólag horoszkópelemzés révén lehetséges, nem pedig „ránézésre”.)

 

Kollektív szinten akkor jelentős egy eklipsz, ha vele egyidejűleg a lassú bolygók is kölcsönhatásba lépnek egymással. A 2014 -2015 közötti vérhold-tetrád pl. azért képviselt elementáris pusztító erőt, mert a négy teljes holdfogyatkozás 2014 elején a kardinális nagy kereszt, a Plútó – Uránusz kvadrát folyamatosan, 2015 őszén pedig egy Jupiter – Szaturnusz kvadrát és egy Jupiter – Neptun szembenállás befolyásával kombinálódott. A 2017 augusztus 7-i holdfogyatkozás, a Jupiter – Plútó kvadrát és a képletekben érvényesülő más hatások miatt szintén  maradandó nyomot hagyott. A 2020 január 10-i penumbrális holdfogyatkozás a január 12-én bepontosult Szaturnusz – Plútó együttállás, 2019 -2020 emblematikus aspektusa- aktiválása miatt volt fontos.

Kapcsolódó:

Nap-és holdfogyatkozások (eklipszek) tematikus oldala

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás ? 

Eklipszek jelentéstartalma a védikus asztrológiában

Sorsfordulók hírnökei: általános tudnivalók a nap-és holdfogyatkozásokról

Vérholdak tetrádja: a 2014 -2015 ös teljes holdfogyatkozás-sorozat

Életünk állomásai

Lélekkeresés az élet delén

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!