Ihletett alkotómunka vagy szétdurranó ego-lufik ?

Nap – Mars együttállás az Oroszlánban

Ha meteorológiai szempontból nem is, átvitt értelemben forrónak ígérkeznek az előttünk álló napok – ahogy az előzők sem voltak túl langyosak. A július 25 -én bepontosult Nap – Mars együttállás egész héten érezteti hatását. Az ilyen időszakokban a Nap még jobban felfűti a marsikus témákat (düh, kezdeményezőkészség, bátorság, szenvedély). A konjunkció egyszersmind valaminek a kezdetét is jelzi – ami fokozottan igaz a jelenlegi helyzetre, hiszen újhold után vagyunk. Az Oroszlán érintettsége miatt ez a kezdet most igen zajos és látványos lehet.

Legnagyobb sikerrel az olyan projektek kecsegtetnek, amelyekkel teljes szívből azonosulni tudunk. Ezeken nagy lendülettel, ihlettől áthatva dolgozunk. (Erőfeszítéseink közben nem árt végiggondolni, mit szeretnénk leginkább észrevétetni környezetünkkel. És milyen hatást szeretnénk kiváltani ? Elismerést? Szórakoztatni akarunk? Vagy épp ellenkezőleg: drámát rendezünk?)

Ez a tranzit azonban problémássá is válhat, hiszen erős túlzásokra hajlamosíthat.(Bővebben: Mars az Oroszlánban 2017, Újhold az Oroszlánban 2017).
A szűkebb és tágabb környezetünkben zajló harcokat a hiúság, a presztízs és a dominancia megszerzése motiválja. A két, rendkívül energikus tüzes bolygó jelenléte miatt gyakran érezzük úgy, hogy ez a tranzit „megtörténik”, az események magukkal ragadnak és elsodornak. A Mars egyébként is cselekvésre ösztökél, tüzes jegyben azonban ez a késztetés még erősebb lehet – így előfordulhat, hogy előbb lendülünk akcióba mint tudatosítanánk, mi is történik. Ez nem feltétlenül rossz, hiszen bizonyos helyzetekben a spontán, gyors reakciók akár életet is menthetnek, máskor viszont konfliktusok, verbális és fizikai erőszak, balesetek lehetnek következményei. (A tüzes karakterek – Nap és más bolygók, Aszcendens a Kosban, Oroszlánban, Nyilasban – és a Mars princípium viszonyát Az éltető konfliktus című, korábban a Díványban közölt cikkem taglalja részletesen. Ezeknek a kezdeményező, csupa élet embereknek még békeidőben is a súrlódások adják az élet savát-borsát – harc és fizikai igénybevétel kell nekik a boldogsághoz. Náluk tehát napi aktualitásuk van az ebben, meg a korábbi cikkekben felvetett kérdéseknek. Ezekre tudatossági szintjüknek és képleteik adottságának megfelelően adnak egyéni válaszokat.)

Általánosságban véve a Nap és a Mars találkozása az Oroszlán jegyében arra utalhat, hogy most még a szégyenlősebb alkatok is szívesen mutatják meg egyéniségüket a világnak, önérzetesebben, meggyőzőbben képviselik érdekeiket. Az időszakból különösen a kreatív típusok profitálhatnak, hiszen ihletett ötleteiket a szokásosnál hatékonyabban ültetik át a gyakorlatba, alkotásaikra pedig könnyebben fel tudják hívni a figyelmet, mint általában. A bolygókapcsolat különböző promóciós-és marketingtevékenységekhez, színpadi fellépésekhez is kedvező.

Azok azonban, akiknek semmiféle nehézséget nem okoz, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek, alaposan túl is tolhatják egotripjeiket. Ezek a kisebb-nagyobb publikum előtt előadott műsorszámok rendszerint semmi másra nem jók, mint saját (vélt) kiválóságuk jogán csapolni környezetük energiáit. Bármennyire látványos is azonban, ez a módszer hosszú távon nem kifizetődő, hiszen az első komolyabb krízis ( a Plútó – Jupiter kvadrát pl. augusztus 4-én pontosul be újra), megmérettetés ki is durrantja a felfuvalkodott ego – lufit.

Ezt a lehetőséget jó folyamatosan szem előtt tartani, hiszen a Nap alkotó tüze, a Mars tettrekészségével ötvöződve túlságosan ambiciózussá is tehet. A szükségesnél erőszakosabb önérvényesítés még tiszteletreméltó céloknál is problémákat okozhat. Mások érdekeire most nem vagyunk túlzottan tekintettel, ahogy arra sem, hogyan csapódik le bennük viselkedésünk. (Ilyen magatartást persze környezetünk részéről is tapasztalhatunk). Könnyen elképzelhető, hogy lehengerlőnek, túlságosan tolakodónak, nyersnek tartják, így tapsvihar helyett alaposan kiosztanak vagy távolságtartással reagálnak. Ez a bolygókombináció viszont rosszul kezeli az elutasítást, a nemet gyakran igenként értelmezi, és sem a metakommunikációs jelek olvasása sem az empátiás készség nem az erőssége – ami további bonyodalmak forrása lehet.

Mint a Mars 2017-es tranzitját az Oroszlánban részletesebben bemutató cikkben szó volt róla, a Tarot Erő (szenvedély, kreativitás, alkotómunka, kitartás nehéz helyzetben, a tudattalan „varázserejének” aktiválása), Torony (összeomlás, súlyos áldozatokkal járó áttörés, az ego látványos veresége) és Nap (tudatosság, rálátás, derű, egészség, alkotókészség, életöröm) kártyái egyaránt kapcsolatba hozhatók ezzel a bolygóállással, akárcsak az elkövetkező hetekével. A lapjárás rajtunk (is) múlik…. 

Kapcsolódó

 

Júliusi előrejelzés

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus

Újhold az Oroszlánban: a tápláló és a pusztító tűz

Újhold az Oroszlánban: a következő lépés a Tarot tükrében

Mars az Oroszlánban: a jó katona nem mindig jó uralkodó

Vigyázat, balesetveszély!

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!