Újhold az Oroszlánban: a következő lépés a Tarot tükrében

A Tarot útmutatásai adott az Oroszlán újhold által jelzett „következő lépésekről”. Erre a négylapos vetésre újholdkor szokás sort keríteni, hogy képet kapjunk az előttünk álló 28 nap prioritásairól. Több mint tíz éve dolgozom vele.

Természetesen, hogy kinél milyen formában konkretizálódnak, milyen feladatokat jeleznek az alább bemutatott lapok, a képlet egészétől függ és személyenként változik. Az egyéni újhold- vetés tovább árnyalja a képet. Hozzá kell tennem azt is, hogy az asztrológia eszköztárához képest a Tarot elnagyoltabb képet ad, a válaszok pedig nem mindig megbízhatók, így én csak kiegészítő módszerként használom a kártyát. Ebben a minőségben viszont hasznos részletekre hívhatja fel a figyelmet. (Az eszköz lehetőségeiről és korlátairól ld. a Tarot menüpont alatt található cikkeket)

Kiindulópont: Botok 2

Semleges álláspont. Határozatlanság, erőtlenség, valami miatt nem tudjuk magunkat rászánni a cselekvésre. Lehet, hogy tisztában vagyunk azzal, mit kellene tenni, csak valahogy nem tudunk lelkesedni a feladatért, rosszabb esetben unalmasnak és érdektelennek találtuk a témát. Más helyzetekben érezzük ugyan, hogy irányváltásra, cselekvésre lenne szükség, de fogalmunk sincs, merre kellene elindulni.

Mi nem javallott most: Csillag

Most nem ajánlatos vérmes reményeket táplálni, ill. nagyon hosszú távra tervezni. Az effajta józanságot sokan hajlamosak lehetnek negatív gondolkodásnak címkézni, pedig csupán arról van szó, hogy a „majd csak lesz valahogy”, „kérni kell az univerzumtól”, „ha elég fényt vizualizálok, bevonzom” – típusú new ages sületlenségeket a pragmatikusabb megközelítésmód váltja fel.Egyik kedvenc szerzőm, Dr. James E. Loehr így fogalmaz a téma kapcsán Lelki állóképesség című kötetében. (Ennek a pozitív lelki beállítottság valóban hatékony – tehát nem a new ages változatának – kifejlesztéséről szóló könyvnek rengeteget köszönhetek. A Lelki állóképesség c. cikksorozatom a szellemében íródott, bár más módszeket is tartalmaz.)

„Rengeteget írtak össze a pozitív lelki beállítottságról. Sok olyasmit is, aminek nem sok köze van a valósághoz. Nagyon lelkesítő az egész, csak egy idő után hinni kezdesz abban, hogy a pozitív beállítottság önmagában is megváltoztat dolgokat.

Nem változtat meg.

A pozitív lelki beállítottság nem azt jelenti, hogy bárgyún mosolyogsz, miközben körülötted minden recseg -ropog. Nem azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagysz súlyos bajokat, és meggyőzöd magad arról, hogy minden rendben van, amikor semmi sincs rendben. A pozitív beállítottság egyebek mellett azt jelenti, hogy világosan és tárgyilagosan ítéled meg a helyzetet és megfelelően reagálsz rá.

Szellemi tunyaság azt képzelni, hogy ha mindenki szert tesz pozitív lelki beállítottságra, a világ problémái egycsapásra megoldódnak. Nem hiszem, hogy az olyan súlyos gond, mint az éhínség, megoldható lelki gimnasztikával. Pedig vannak, akik így képzelik. A világ gondjai nagyon is valóságosak, és nem tűnnek el csak azért, mert az emberek megtanulnak egy bizonyos módon gondolkozni és érezni.

Problémákat csak cselekvés, teljesítmény oldhat meg.

A beállítottság képtelen erre.

A beállítottság önmagában semmit sem tud megváltoztatni ott kint az élet küzdőterén. Ott teljesítményt várnak el tőled. A pozitív lelki beállítottság kifejlesztése és fenntartása nem egy önmagáért való cél, ám fontos lépés, hogy eredményesen birkózz meg a feladattal és kiválóan teljesíts.”

A Csillag- kártya ebben a pozícióban arra szólít fel egyszersmind, hogy ne halogassuk tovább valamely probléma megoldását.

Ehelyett most ez a fontos: Kardok 10

A Kis Arkánum e kártyája nem valami népszerű. A jó hír az, hogy itt felszólító lapként szerepel, tehát valaminek a radikális lezárása, egyértelmű befejezése tőlünk indul ki. (Más kérdés, hogy ha vonakodunk önként megtenni, a sors fogja, egónknak talán nem minden esetben tetsző módokon ezt kikényszeríteni.) A feladat jelen esetben tehát az, hogy semmi esetre se folytassuk úgy, ahogy eddig. Azonnal és minden erőnkkel törekedjünk arra, hogy lezárjunk valamit. (Pl. egy destruktív kapcsolatot, valamilyen káros szokást, improduktív magatartásformát. ) Ez egyes esetekben teljes tabula rasat, a múlttal való totális szakítást is jelenthet.

Az ilyesfajta döntéseknek megvan az asztrológiai realitásuk is: az újholdképletben még nem egzakt Vénusz – Szaturnusz szembenállás július 24-én pontosul be. Ez a fényszög nem valami kellemes, különösen párkapcsolatunkat és más társulásainkat, pénzügyeinket illetően. Gyakran jelezhet ugyanis elválásokat, egyoldalú vonzalmat vagy valamilyen más érzelmi terhelést, anyagi veszteségeket vagy nem kifizetődő befektetéseket.

Energiái akkor állíthatók szolgálatunkba, ha önként vonjuk meg határainkat, a külvilágnak is egyértelműen adjuk értésére, milyen bánásmódot várunk el környezetünktől, akik pedig nem képesek tartani magukat ezekhez a szabályokhoz, kizárjuk életünkből. Saját, vénuszi viszonyulásainkat (párkapcsolat, anyagiak kezelése, étkezés, stb. ) is igyekszünk egészségesebb mederbe terelni. (Ezt a témát a Valóban szereted magad ? című cikk taglalja részletesebben.)

Az újholdképletben jelen lévő Mars/Nap – Uránusz kvadrát szintén utalhat markáns irányváltásokra. (Ez egyszersmind más ajtók bezárását is jelentheti – bár ebben az esetben, az előző bejegyzésben vázolt okokból nagyfokú körültekintés ajánlott.)

Az újholdat követő augusztus 7-i telihold egy (Magyarországról nem látható) holdfogyatkozás, és mint ilyen, a lezárások egyik klasszikus formációja. Az azt követő augusztus 21-i újhold egy (Magyarországról nem látható) teljes napfogyatkozás, ezért azt jelzi, hogy mielőtt valami elkezdődhet, másvalaminek be kell fejeződnie. (Nap-és holdfogyatkozások általános jelentéstartalmáról l. az Eklipszek menüpontot)

A Merkúr július 24-én lép be a retrográd árnyékba. Jóllehet csak augusztus 12 – én kezdi el szeptember 6 -ig tartó tolatását, nem árt szem előtt tartani, hogy a hatása alá tartozó területeken (kommunikáció, ügyintézés, utazás, kereskedelem, stb), egyre több lelassulás és zavar tapasztalható.

Ide vezet: Kelyhek 2

Sort kerítve az előző lap által javasolt nyesegetésekre és lomtalanításokra, végül egy, a korábbinál kedvezőbb helyzetben találhatjuk magunkat. Olyan emberekre találunk, akikkel egy hullámhosszon vagyunk, örülnek nekünk, megbecsülnek. Amennyiben túlélték a következő hetek hullámvasutazásait, egészségesebb alapokra helyezett társulásaink jobban működnek majd. Ez a légkör enyhülését és konkrét békülést is jelenthet. Jó esélyek vannak arra is, hogy idővel egy új, a korábbiaknál harmonikusabb párkapcsolatot is kialakítsunk.

 

Kapcsolódó:

 

Júliusi előrejelzés

Újhold az Oroszlánban: a tápláló és a pusztító tűz

Mars az Oroszlánban : a jó katona nem mindig jó uralkodó

Valóban szereted magad ?

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás ?

Lelki állóképesség

Eklipszek

Párkapcsolat, szerelem

Tarot

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!