Menu
Újabb, borulékony napok
2017-07-16 Asztrológia

Eseménydúsnak ígérkezik a jövő hét: alaphangulatát két, hétfőn, július 17-én bepontosuló, erőpróbáló bolygóhatás adja meg. A Mars – Uránusz kvadrát a Rák – Kos 28°-án, a Vénusz – Neptun kvadrát pedig az Ikrek – Halak 14°-án válik egzakttá. Az egyidejűleg érvényesülő Vénusz – Jupiter trigon valamelyest tompít a dolgok élén, de túlzott könnyelműségre, a következmények elbagatellizálására is hajlamosíthat . A hét közepén a Mars az Oroszlánba lép, 23-án pedig az ugyanebben a jegyben létrejött újhold izzítja fel a levegőt.

A hét elei kvadrátok energiája már egy – két napja érezhető és a későbbiekre is kihat. Más analógiák mellett a Mars a férfiakat, az asszertivitást, agressziót uralja, a Vénusz pedig a nőket, mindenfajta társulást, pénzügyeket. Az előttünk álló napokban tehát, képletünk, a tranzit által érintett területein kívül ezek a témák kerülnek az érdeklődés középpontjába.

A Mars és az Uránusz erőpróbáló fényszögeit robbanékonyság, váratlan események, meglepetésszerű fordulatok jellemzik. Ezeket az aspektusokat erőteljes szabadságvágy, lázadó szellem hatja át, amelynek hatására bátran szembeszállunk az értelmetlen szabályokkal. Minimum megkérdőjelezzük a fejlődést már nem szolgáló, élettelen konvenciókat. Sajnálatos módon azonban a forrófejűség, impulzív reakciók még jellemzőbbek lehetnek, így aztán újító szellemű és kreatív áttörések helyett egyszerűen fejjel megyünk a falnak. A későbbi következményekkel nem törődve lázadozunk, felrobbantva az okkal emelt korlátokat is. A féktelen indulatkitörések, a fennálló rend, a struktúrák elsöprésének a szándéka személyes és kollektív szinteken is rengeteg kárt okozhat.

Ez a fényszög rendkívül balesetveszélyes is: a szétszórtság, impulzivitás, türelmetlenség, dühöngés tragikus láncreakciókat indíthat el. (A balesetek tűzzel, árammal, műszaki eszközökkel, közlekedéssel – főleg repülőgépekkel – állhatnak kapcsolatban. Sajnálatos módon ezekben a napokban terrorakciókról, eldurvuló demonstrációkról, robbantásokról, tűzesetekről is hallhatunk).

Ezt a témát egy tavalyi, Vigyázat, balesetveszély ! című bejegyzés járta körül részletesebben. Akkoriban a Mars a Bakból képezett kvadrátot az Uránusszal – de a megállapítások más fényszögekre is érvényesek, ezért némi átalakítással újra kitettem.

A Vénusz – Neptunusz erőpróbáló fényszögei nem ilyen látványos módon nyilvánulnak meg, de ugyanennyi kárt okozhatnak. Az önértékelési zavar, bizonytalanság, a másik túlidealizálása kapcsolati problémákhoz vezethet ( persze elsősorban akkor, ha társulásaink már eleve diszfunkcionálisak ). A szerelmi csalódás, bármennyire fájdalmas is, annak tudható be, hogy nem voltunk hajlandók idejekorán megválni rózsaszín szemüvegünktől. (Ezeket a hatásokat a Neptunusz szövevényes ösvényein című cikksorozat mutatja be részletesen)

Ez a hozzáállás más jellegű – különösen üzleti – társulásainknak is a kárára válik.

E tranzit hatása alatt hajlamosabbak lehetünk alkohollal, drogokkal és egyéb tudatmódosító szerekkel oldani világfájdalmunkat. Szervezetünk egyszersmind sokkal érzékenyebben is reagál ezekre, ahogy a mérgezésekre is fogékonyabbak lehetünk. Más, önromboló függőségeket is nehezebb kordában tartani, mint egyébként.

Mondani sem kell, hogy a Mars -Uránusz és a Vénusz – Neptun fényszögek hatása veszélyes kombinációkat eredményezhet. A minimum, ami javasolható, hogy ezekben a napokban ne hozzunk fontos döntéseket (főleg érzelmi és üzleti, pénzügyi jellegűeket ne). A vitás kérdéseket sem biztos, hogy most kell tisztázni, az „iszik vagy vezet” – típusú szabályok pedig ha valamikor, most mindenképp megszívlelendők. Értékeinkre a szokásosnál is jobban vigyázzunk, ha pedig valami túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, kezeljük fenntartásokkal.

Jó hír, hogy az egyidejűleg érvényesülő Vénusz – Jupiter trigon azt is lehetővé teheti, hogy a a kvadrátok által gerjesztett feszültség értelmes irányokba mozdítson, illetve megmeneküljünk a legrosszabb forgatókönyvektől. (Kizárólag a szerencsére azonban ezúttal sem szabad alapozni, hiszen a nemtörődömség, az élj-a -mának – mentalitás, a felelősség elhárítása, a „pozitív gondolkodás” kártékony formái éppenséggel be is vonzhatják őket).

A Mars – Uránusz kvadrát robbanékony energiáit leginkább akkor terelhetjük egészséges mederbe, ha megtaláljuk magunknak azt a területet / tevékenységet, ahol anélkül rúghatjuk fel a szabályokat és lehetünk formabontók, újító szelleműek és kreatívak, hogy emiatt meggyűlne a bajunk. A testedzés, fizikai igénybevétel is alkalmas levezető, amennyiben folyamatosan szem előtt tartjuk a formáció balesetveszélyes mivoltát.

A Vénusz és a Neptun közötti erőpróbáló fényszögeket kreatív tevékenységekkel, meditációval, jóga révén élhetjük meg harmonikusabban. Böjt, gyümölcsnap, zöldségnap most is ajánlott. Az álmokkal, belső képekkel való munka mint mindig, ezúttal is busásan megtérül, különösen, ha ez konkrét, érzékelhető és ellenőrizhető erőfeszítéseket jelent. Az önkéntes munka, karitatív tevékenység szintén alkalmas megélési mód, ha előtte meggyőződtünk róla, hogy valóban jó ügyet szolgálunk. Hiszen, ne feledjük, ezekben a napokban sokan, sokféleképpen vissza is élhetnek jóhiszeműségünkkel.

 

 

Kapcsolódó:

Júliusi előrejelzés

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Vigyázat, balesetveszély!

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *