A Merkúr az Oroszlánba lép: drámai dumák

Július 6-án a Merkúr belép az Oroszlán jegyébe, ahol július 26-ig időzik. (Július folyamán három jegyen halad végig: a Rákon, az Oroszlánon és a Szűzön. Ez hatással lesz gondolkodásmódunkra és kommunikációs stílusunkra is).

Míg a Merkúr az Oroszlánban halad, kreatívan, inspiráltan, fantáziadúsan, szenvedélyesen fejezzük ki gondolatainkat. A kommunikációs stílus merészebbé, lendületesebbé és közvetlenebbé válik. Az információcsere nem nevezhető kimondottan tárgyilagosnak ; a mondanivalót pátosz, drámaiság hatja át. A teatrális elemek célja, hogy hatást keltsenek, felhívják a figyelmet a beszélő kiválóságára és/vagy a helyzet/ téma különleges mivoltára . Rosszabb esetben a tényszerűséget teljes mértékben háttérbe szoríthatja a hatáskeltés, a hangerő, a megalapozott ellenérveket pedig tekintélyelvű visszavágás, a vitapartner durva ledorongolása váltja fel.

Természetesen abban, hogy kicsit fel akarjuk hívni magunkra – vagy, ami még jobb, alkotásainkra a figyelmet – még nincs semmi rossz. Ez a tranzit igen kedvező, ha előtérbe akarjuk állítani személyiségünket vagy életünknek azt a területét, amelyet érint. Jó hatással van a kreatív tevékenységekre, előadók, művészek, marketingesek sokat hozhatnak ki belőle (persze, mint mindig, ez attól is függ, hogyan kapcsolódik a személyi horoszkóp többi területéhez.) A problémák akkor kezdődnek, amikor a csinnadratta olcsó hatáskeltéssé silányul, a minőséget díszletek, a tényleges teljesítményt pózok helyettesítik. Fennáll annak is a veszélye, hogy az alkalmazott marketingfogások jobbak, mint maga a termék, amelyet el akarnak adni, a valós értéknél pedig nagyságrendekkel többet fizethetünk. (Ilyesmi átvitt értelemben is előfordulhat)

Nem annyira jó ez a tranzit akkor sem, ha kompromisszumra van szükség. Az Oroszlán fix minőségű jegy, így elképzeléseihez akkor is makacsul ragaszkodik, ha azok nem állják ki a valóság próbáját. Erre az apróságra azonban csak óvatosan hívjuk fel a figyelmet, mert dühödt bömbölésre számíthatunk. Mi magunk is rosszabbul kezelhetjük a kritikát, mint általában.

Mivel az Oroszlán kedveli a rivaldafényt, túl sok diszkrécióra ne számítsunk. Kellemetlen titkok is napvilágra kerülhetnek. (Ez a folyamat már az elmúlt napokban elkezdődött, amikor a még Rákban haladó Merkúr erőpróbáló kapcsolatot képezett a Plútóval és a Marssal. Mivel a Plútó és a személyi bolygók kötélhúzása még mindig nem ért véget, a közeljövőben is számíthatunk ilyen fejleményekre.) A titoktartás az Ikrekben járó Vénusznak sem erőssége, és az Oroszlán Merkúrhoz hasonlóan nem csupán a kalandokat szereti, hanem meglehetősen állhatatlan is. Ebben az időszakban azonban csak akkor érdemes félrelépni, ha nem tartunk komolyan a lebukás következményeitől.

 

A tranzit fontosabb fényszögei:

július 7: Merkúr – Vénusz szextil (Oroszlán – Ikrek 2°11)

július 14 : Merkúr – Neptunusz kvinkunx (Oroszlán – Halak 14 °04)

július 14 : Merkúr – Jupiter szextil (Oroszlán – Mérleg 14 °54)

július 16 : Merkúr – Plútó kvinkunx (Oroszlán – Bak 17°58)

július 19 : Merkúr – Szaturnusz trigon (Oroszlán – Nyilas 22°)

július 22 : Merkúr – Északi holdcsomópont együttállás ( Oroszlán 25°34)

július 24 : Merkúr – Uránusz trigon ( Oroszlán – Kos 28°28)

július 24 : Merkúr – Chiron kvinkunx (Oroszlán – Halak 28°)

július 25-ről 26-ra virradóan: a Merkúr a Szűzbe lép

 

 

Kapcsolódó:

Júliusi előrejelzés

Viharos napok jönnek

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

“A Merkúr az Oroszlánba lép: drámai dumák” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.