A Vénusz az Ikrekben halad (július 5 – július 31)

Július 5 – július 31 között az Ikrekben halad a Vénusz. Ebben az időszakban a társasági élet felélénkül, a kommunikáció könnyedebbé válik, egyszersmind a pletykák, féligazságok is gyorsabban terjednek. A fesztelen légkör a flörtöknek is kedvez, de nem biztos, hogy az igazit is most kell keresni. Az érzelmi szálak alaposan összekuszálódhatnak és pénzügyi területeken is bőven adódhatnak zavaros helyzetek.

Vénusz többek között a szerelem, a szépség, a társasági élet, a pénzügyek, a gazdaság jelölője az asztrológiában. Amikor otthonából, a stabil, földies Bika jegyéből átlép a levegős Ikrekbe, a fentebbi témákban is változások tapasztalhatók. Járni kezd a levegő, az események felpörögnek, a társas kapcsolatok, beleértve az üzletieket is, könnyedebbé, kötetlenebbekké – rossz esetben súlytalanná válnak.  Az ügyes megoldásokat olykor csak hajszál választja el a szemfényvesztéstől, a felelősség megosztására irányuló egészséges törekvéseket pedig a tőle való szabadulási kísérletektől.

párkapcsolatokat illetően ismerkedős, flörtölős időszak következik, vibrálni kezd a levegő. Nyitottabbá válunk, könnyebben beszélünk érzelmeinkről – vagy írjuk ki őket magunkból. Szerelembe lehet esni akár első látásra is, de jobb felkészülni rá, hogy annak, akit ma végzet asszonyának vagy álomlovagnak látunk, holnap talán már a nevére sem emlékszünk. Mi se sértődjünk meg nagyon, ha ilyen élmények érnek a másik nem részéről. A tévedésből másvalakinek küldött Facebook üzenetek, sms-ek, emailek mostanában sok bonyodalmat okozhatnak.

Új barátok, ismerősök szerezésére ez az időszak kedvezőbb, mint szívügyek tekintetében. A régi sérelmektől most még a zárkózottabb típusok is könnyebben megszabadulhatnak egy- egy kiadós beszélgetés révén, ugyanakkor a bizalmas információk is gyorsabban szivároghatnak ki. Barátkozáskor semmiképp nem tanácsos sutba dobni emberismeretünket, hiszen komolyabb próbatételek esetén könnyen kiderülhet, hogy az újdonsült ismerősök közül valójában nagyon kevés igazi barát akad. Az elhamarkodott üzleti tranzakciók szintén kerülendők, és szerződések megkötésekor, hivatalos ügyek intézésekor, utazások során sem árt a fokozott óvatosság.

Kire hogyan hat ?

Ez a július 31-ig tartó időszak különösen a levegős Ikrek, Mérleg és Vízöntő – típusok számára ígérkezik mozgalmasnak. (Tehát azok, akiknek Nap-jegyük és /vagy valamilyen személyi bolygójuk, aszcendensük áll ezekben a jegyekben. Utóbbiak pozícióját asztrológus segíthet meghatározni). A kötetlen ismerkedés hetei számukra a bármiből bármi lehet időszakát jelenthetik, amikor is járni kezd körülöttük az elmúlt hetekben kissé besűrűsödött levegő, kapcsolatokat teremthetnek, utazhatnak, kényes kérdésekről is könnyedén tudnak beszélni, a kétértelmű helyzetek pedig több izgalmat tartogathatnak számukra, mint bosszúságot. A Kos és az Oroszlán típusok kalandvágya is felpezsdül, a megfoghatatlanság felcsigázza vadászösztönüket, a kockázatokban pedig megannyi lehetőséget sejtenek. Mindez találó lehet a Nyilas – típusokra is, bár a jegyükben állomásozó Szaturnusz , és a Halakban levő Neptun zavaró hatásai miatt sokkal feszültebben élhetik meg ezt az időszakot, mint a másik két tüzes jegy

A földes jegyek képviselői, tehát a Bika, Szűz és Bak típusok azonban túlságosan képlékenynek, ingatagnak találhatják ezt az időszakot. Úgy érezhetik, sem anyagi sem érzelmi tekintetben nem elégülnek ki biztonsági igényeik, így mindkét területen be szeretnék biztosítani magukat, több kontrollra törekszenek a dolgok fölött. A túl görcsös erőfeszítések azonban előbb -utóbb ahhoz a dühítő érzéshez vezethetnek, hogy a levegőt markolásszák. Nem túl kellemes ez az időszak az érzelmes vizes karaktereknek sem, tehát a Rák, a Skorpió és a Halak típusoknak. Ezekben a hetekben ugyanis vagy nekik maguknak kell megkérdőjelezniük – és kissé lehűteniük érzelmeiket, vagy pedig partnerük hűvös viselkedése, az övékénél nagyobb szabadságigénye, vélt vagy valós állhatatlansága zavarhatja össze őket

Jelentősebb fényszögek:

 

Az egyidejűleg érvényesülő, erőpróbáló hatások (bővebben júliusi előrejelzés) miatt ez az egyébként könnyed tranzit nem ígérkezik zökkenőmentesnek.

július 7– én bepontosuló Merkúr – Vénusz szextil még valamelyest oldja az előző napok feszültségét. Társas kapcsolatainkat könnyedség, játékosság hatja át, a kreatív megközelítés, nagyvonalúság pedig, ha nem is vet véget minden esetben a régi vitáknak, legalább fegyverszünetet eredményezhet. A napot vidám társasági események, flörtök színesítik.

Július 17-én a Vénusz egzakt kvadrátot képez a Neptunnal, amelynek hatására üzleti és érzelmi társulásaink minimum zavarossá válnak. (A Vénusz és a Neptun fényszögeinek párkapcsolatokra gyakorolt hatásával A Neptunusz szövevényes ösvényein című, régebbi bejegyzés foglalkozott). Általánosságban véve elmondható, hogy ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg nem igaz. Emberismeretünket akkor sem tanácsos sutba dobni, ha éppenséggel „lelkünk másik felét”, „ikerlángunkat” véltük felismerni új szerelmünkben. Más jellegű ismeretségeknél sem árt az óvatosság. Az elhamarkodott üzleti tranzakciók szintén kerülendők, és szerződések megkötésekor, hivatalos ügyek intézésekor, utazások során sem árt a fokozott óvatosság.

Ezzel egy időben kedvezőbb hatások is érvényesülnek: a másnap bepontosuló Vénusz – Jupiter trigon derűsebb színekkel árnyalja a képet. A Kis -és Nagy Jótevő harmonikus fényszögei általában anyagi és érzelmi életünkre is igen jótékony hatással vannak. A folyamatosan fennálló csapdás helyzetek mellett jó lehetőségek is adódhatnak, illetve, saját hozzáállásunk, élettapasztalatunk, tudatossági szintünk dönti el, hogy egy adott szituáció, ismeretség javunkra vagy kárunkra válik. ( A tisztázási folyamatban asztrológus is segíthet).

Olyan esetek is előfordulhatnak, amikor a visszás és a kedvező hatások egyidejűleg érvényesülnek. Ez mindenki esetében mást és mást jelenthet, a receptek és az általánosítások kerülednők. Pl. egy egyébként jó kapcsolatot könnyedebb félrelépések tesznek izgalmasabbá (Persze, mint mindig, itt is kettőn áll a vásár. Ha mindkét fél Marsa és Vénusza levegős vagy tüzes jegyben áll, könnyebben túlteszi magát párja csélcsapságán, mint egy vizes vagy levegős jegyű Mars vagy Vénusz. Ez megint csak elég felületes példa volt: hogy melyik fél hogyan értelmezi a hűséget, mi árt és mi használ egy párkapcsolatnak, az kizárólag egy komplex szinasztria-elemzésből – ld. Párkapcsolat menüpont – derülhet ki). Az egyik vagy mindkét fél foglalt. Jó, de nem egészen törvényes üzleti lehetőség kínálkozik. Fejest ugrunk egy remeknek tűnő üzletbe, megtaláljuk az igazit, kifizetődőnek tűnő anyagi-érzelmi kockázatokat vállalunk….aztán néhány nap múlva, amikor a Vénusz farkasszemet néz a Szaturnusszal, már le is hullik a rózsaszín szemüveg).

A 24-én bepontosuló Vénusz – Szaturnusz szembenállás komoly próbatételt jelenthet mindenfajta társulás, de különösen párkapcsolataink számára (Bővebben: Karmikusan terhelt viszonyok ?). Ez, a diszharmonikus Oroszlán – hatásokkal kombinálódva olyan szerelmi háromszögeket sejtet, melyekben valamennyi érintett veszít. Azok a most születő kapcsolatok, amelyekben nincs harmadik fél is több áldozatot követelhetnek, mint amennyi jó származik belőlük. (Pl. egy nem biztos, hogy jól végződő munkahelyi affér egy biztos munkahelyet, stb).

Az erőpróbáló fényszög pozitívuma, hogy ha nem előbb, most elemi késztetést érezhetünk arra, hogy górcső alá helyezzük párkapcsolatainkat, eltöprengjünk: javainkat szolgálják-e társas viszonyaink, gyarapítanak, fejlesztenek-e vagy inkább lehúznak és hátráltatnak bennünket. Szerencsésebb esetekben nem csupán a külvilágban keressük a bűnbakokat, hanem párkapcsolattal, társulásokkal, értékrenddel, önértékeléssel, anyagiakkal, vonzerővel kapcsolatos egészségtelen hiedelmeinkkel és mintáinkkal is konfrontálódunk.

 

Kapcsolódó:

 

Júliusi előrejelzés

Illik hozzám a párom ?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

“A Vénusz az Ikrekben halad (július 5 – július 31)” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.