Újhold a Rákban : a következő lépés a Tarot tükrében

A Tarot ezúttal is értékes útmutatásokat adott a Rák újhold által jelzett „következő lépésekről”. Erre a négylapos vetésre újholdkor szoktam sort keríteni, hogy képet kapjak az előttem álló 28 nap prioritásairól. Több mint tíz éve dolgozom vele. (Hozzá kell tennem azt is, hogy az asztrológia eszköztárához képest a Tarot megbízhatatlan, így én csak kiegészítő módszerként használom. Ebben a minőségben viszont hasznos árnyalatokkal gazdagítja a képet.)

 

A következő lépés: 2017. június 24

Kiindulópont: Kardok 5

A kártya olyan helyzetre figyelmeztet, amelyben vagy bennünk torlódott fel a frusztráció, harag (a Rák Mars hajlamos lehet elnyelni dühét, agresszivitása inkább passzív jellegű – bővebben l. A Rák jegy és az agresszió ) vagy pedig környezetünk részéről szembesültünk szívtelenséggel, gyűlölettel, durvasággal, árulással. Félhetünk egy megalázó vereségtől is.

Ez egybevág az újholdképletben érvényesülő bolygóhatásokkal. A Mars pl. együtt áll a Merkúrral, amelynek hatására a szokásosnál könnyebben bonyolódhatunk szócsatákba. Az intuitív Rák könnyen ráhangolódik másokra, mintegy olvasva környezete gondolatában, a Mars/Merkúr – Jupiter kvadrátnak „köszönhetően” azonban bolhából elefántot csinálhatunk. A Merkúr/Mars – Plútó szembenállástól sarkallva miatt mások Achilles-pontjait is telibe találhatjuk. Ez, az esésben levő Mars hatásával kombinálódva olyan konfliktushelyzeteket, hatalmi játszmákat generálhat, amelyekből mi jövünk ki rosszul, hiszen érzelmileg, lelkileg (szélsőséges esetben fizikailag sem) vagyunk felkészülve az ellenféllel való összecsapásra. (A Rák Hold jelenléte szintén sebezhetővé tesz) Hasonló impulzusok érkezhetnek szűkebb – tágabb környezetünkből is.

Mi nem javallott most: Érmék 9

A kártya arra figyelmeztet, hogy ne kockáztassuk szerencsénket és ne igyunk előre a medve bőrére.

Első benyomásra nagyon furcsának tűnik ez a lap, hiszen a Bika Vénusz – Bak Plútó közötti trigon épp az újhold napján vált egzakttá. Az asztrológiai szakácskönyvek szerint ez a fényszög a tuti siker és a szánkba repülő sült galamb egyik receptje. A bolygókapcsolat valóban kedvező, de föld jegyben álló bolygókról lévén szó, az eredményekért meg kell dolgozni, a látszólag „maguktól” bekövetkező szerencsés fordulatok pedig hosszas előmunkálatok eredményei.

A június 25 -én bepontosult Mars és a Jupiter közötti kvadrát hatására ráadásul túl is becsülhetjük lehetőségeinket és elbagatellizáljuk a kockázatokat, túl nagy ígéreteket teszünk, szeretnénk látványos eredményeket elérni, de érdemi erőfeszítéseket tenni értük már sokkal kevésbé.

Ehelyett most ez a fontos: Érmék 3

A kártya azt javasolja, tegyük próbára magunkat, elképzeléseinket – és kövessünk el mindent annak érdekében, hogy jól szerepeljünk a vizsgán. Bizonyítsuk a gyakorlatban is képességeinket. Zárjunk le valamit, hogy magasabb színvonalon folytathassuk.

Ezek a feladatok nagyobb összhangban vannak a föld-trigon szabta követelményekkel, mint a passzív ücsörgés. A Bika Vénusz ugyan hajlamossá tehet a lustálkodásra, de a Plútó egy kiképzőtiszt és egy munkafelügyelő szigorával állítja egyre magasabbra a mércét (l. A Plútó archetípusa). A jó hír az, hogy teljesíthető feladatokról van szó. Már rendelkezünk a kivitelezéshez szükséges tudással és készségekkel, az idő is megérett ezekre a lépésekre.

A Plútó újhold- képletben érvényesülő erőpróbáló fényszögei (a kardinális T- kvadrát, amelynek része, ezen belül a Rák Holddal, Merkúrral és Marssal, végül a Nappal való szembenállása arra szólítanak fel, hogy az ilyenkor szükségszerű fájdalmas elszakadási folyamatokat önkéntes leválásokkal enyhítsük. (Pl. váltás egészségesebb életmódra, felhagyás valamilyen rossz szokással, káros szenvedéllyel.)

Ide vezet: Botok 4

Fentebbi lépéseknek köszönhetően jó esélyünk lesz, rendbe hozni ügyeinket, elvarrni az elvarratlan szálakat. Az új életszakaszban magabiztosnak érezzük magunkat, örülünk az újnak, nyitottan közeledünk embertársaink felé és bennünket is szívesen fogadnak majd. A hullámvasutazás újabb időszaka helyett így a következő 28 nap csupán kellemesen eseménydús lesz, a terméketlen drámákat egészséges kihívások váltják fel.

Kapcsolódó:

 

Júniusi előrejelzés

Újhold a Rákban

Vénusz a Bikában

Mit árul el a Tarot?

12 tipp a Tarot értelmezéséhez

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!